Ministar Minić u Bijeljini: Narodu neće pomoći lažni heroji, nego saradnja lokalne i republičke vlasti

Datum:

Share post:

– Nijedan politički animozitet ne treba da bude prepreka realizaciji projekata koji su od značaja za stanovništvo Semberije, a novi Pravilnik o podsticajima upravo i predviđa veću uključenost lokalnih zajednica prilikom sprovođenja određenih mjera, kao što su izgradnja infrastrukture ili na primjer nekih tržnica – izjavio je danas u Bijeljini ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Govoreći o saradnji lokalne samouprave i ministarstva koje predstavlja, on je naveo da je bolja komunikacija neophodna jer novi Pravilnik podrazumijeva, između ostalog, precizne kontrole kada je riječ o broju muznih grla, površinama obradivog zemljišta, plasteničkoj proizvodnji i slično.

– Saradnja sa lokalnim zajednicama je neophodna. Pravilnik sadrži niz novih mjera koje su dodate, ali tu su i neke koje su postojale ranije, za koje smo utvrdili da su veoma korisne, a tiču se ruralnog razvoja. Lokalna zajednica najbolje zna koji su to problemi njenih građana, pogotovo onih koji žive u ruralnoj sredini i zato je bolja komunikacija grada i Ministarstva od obostranog značaja – istakao je Minić.

On je naglasio da je veliki dio poljoprivrednih proizvođača ispoštovao obaveze koje se odnose na protivgradnu preventivu, uplatu poreza i doprinosa.

– Juče smo imali sastanak sa mljekarima, od kojih je tek polovina izvršila potrebna ažuriranja, što je uslov da počnemo sa primjenom Pravilnika – dodao je Minić.

Ministar  poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske prisjetio se i nedavnog dolaska u Bijeljinu u vrijeme proglašene vanredne odbrane od poplava.

– I tu je, nažalost, izostalo jedinstvo. Bilo bi bolje za građane da smo se pri obilasku nasipa u vrijeme velikog vodostaja tamo pojavili skupa, da pokažemo da zajedno brinemo o građanima Bijeljine jer im je to mnogo značilo u onakvom trenutku. Problem je i u tome što, ako Javna ustanova „Vode Srpske“ proglasi vanrednu odbranu od poplava, to podrazumijeva niz administrativnih mjera, proglašavanje vanrednog stanja i uključivanje svih resursa kojima građani mogu biti zaštićeni. Umjesto toga, plasirana je nepotrebna priča o herojima i žrtvama – zaključio je Minić. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...