Građani i navijači dočekali KMF RADNIK MD SHOP – prvaka BiH u futsalu (foto,video)

Datum:

Share post:

KMF Radnik MD Shop iz Bijeljine prvak je Bosne i Hercegovine u sezoni 2022/23.

Semberci su u četvrtoj utakmici finala sinoć u Mostaru napravili brejk 4:2, po treći put u sezoni slavili u Mostaru i to im je ovaj put bilo dovoljno da osvoje titulu, svoju prvu u klupskoj istoriji, u prvoj sezoni u Premijer ligi. 

Tim povodom navijači i građani su u 03. 000 sata ujutro priredili doček u Bijeljini futsalerima KMF Radnik MD Shop na gradskom trgu.

Danijel Perić

-Ovo je istorijski uspjeh KMF MD Shop, koji je igrao prvu sezonu u Premijer ligi BiH u futsalu i evo osvojio omah i prvo mjesto te izborio plasman u Ligu šampiona, rekao je na početku razgovora za Dešavanja u Bijeljini Danijel Perić predsjednik kluba. 

-Karakter, srce na terenu, fudbalsko znanje svu su to osobine koje karakterišu u svemu pozitivnom ove naše momke. Svakako još jedna bitna činjenica je i ta da su svi ovi momci, naši šampioni iz Bijeljine što je svakako raritet u sportu da svi igrači budu iz našeg grada. Moramo se takođe zahvaliti i našim vjernim navijačima koji su svo vrijeme bili uz nas i davali nam bezrezervnu podršku na ovom našem šampionskom putu. Evo svjedoci smo i da su nas dočekali u velikom broju i ovdje na Trgu u Bijeljini iako je sada već prošlo 3 sata ujutro, nastavio je Perić.

Mirza Junuzović

Perić dalje napominje da je klub osnovan prije tri godine te da tada niko nije vjerovao u ovo što se desilo danas, a to je da je KMF Radnik MD Shop prvak BiH te da je ostvario plasman i u Ligu šampiona.

Ali vjerovalli smo, radili smo i vrijedno i kvalitetno, kaže Perić, nastavljajući da se trud isplatio te da je kruna rada svakako osvajanje titule prvaka BiH večeras u Mostaru.

-Mostarci su izuzetno kvalitetna ekipa, oni su zadnjih pet, šest godina bili prvaci u futsalu, njihov budžet je za minimum pet puta veći od našeg kluba, od Radnik MD Shopa, ali eto dođoše momci iz Bijeljine vrhunski majstori futstala i osvojiše pehar, zadovoljno ističe Danijel Perić. 

Perić se posebno zahvaljuje navijačima ali i svima onima koji su pomagali naš klub i koji su vjerovali u njega.

-Bieljina svakako zaslužuje da ima predstavnika u Ligi šampiona, Bijeljina je gard sporta, Radnik je to i pokazao i dokazao. Mi smo igrali prvi put sezonu u futsal Premijer ligi BiH, postojimo tri godine i svake godine prvi od druge lige, prve pa sada i Premijer lige. Idemo dalje ušli smo u Ligu šampiona u futsalu, neikome, nijednom protivniku ma odakle on dolazio neće biti lako igrati protiv nas, a svakako Bijeljina će kao i do sada biti predstavljena u najboljem svjetlu, kaže Perić.

-Sada svakako slijedi zasluženi odmor od jedno desetak dana, u petak planiramo organiuovati proslavu ove šampionske titule, odnosno duple Krune, osvoji smo i Kup Republike Srpske i sada i Premijer futsal ligu BiH. Nakon toga uslijediće zajednički sastanak Upravnog odbora, Stručnog štaba i fudbalera gdje će se napraviti plan za naredni period. Mislim da u Ligi šampiona krećemo iz drugog predkola, prvo kolo zaobilazimo zbog koeficijenta. Vjerovatno će u igračkom kadru doći do određenih pojačanja, ali opet da naglasim nećemo odustati od našeg ’’sistema’’ igre i igrači će biti iz Bijeljine, ti igrači moraju se uklopiti u naš stil igre ’’golman-igrač’’, to donosi i rezultatr a ovi momci su to i pokazali jer su najbolji u BiH, rekao je za Dešavanja u Bijeljini predsjednik kluba Danijel Perić.

Perić naglašava da su ovi momci pokazali da su svakako ponos Bijeljine ali i Republike Srpske.

-Početkom avgusta očekujemo da saznamo ime protivnika u Ligi šampiona kada će biti izvlačenje parova, nijednog protivnika se ne bojimo, sve ih maksimalno uvažavamo ma odakle god dolazili, kaže Perić.

Dragan Jeftić, Danijel Perić

Danijel Perić dalje ističe da je na KMF Radnik MD Shop sada i jedan ’’teret’’, jer prvi put u istoriji jedan klub iz Bijeljine nastupa u Ligi šampiona i svi mi i iz  Uprave iz stručnog štaba zajedno sa igračima smo ponosni na to, nastavljajući da se svim ekipama iz Evrope naši momci mogu kvalitetno suprostaviti.

Na kraju razgovora za Dešavanja u Bijeljini Perić kaže da očekuje svakako i maksimalnu podršku Grada Bijeljina, ali isto tako i Vlade Republike Srpske i Predsjednika Srpske, jer je KMF Radnik MD Shop pokazao a to će činiti i u budućnosti da je najbolji reprezent Republike srpske u malom fudbalu odnosno futsalu, te da će dodatna i veća finansijska sredstva itekako biti potrebna za uspiješan nastup u Ligi šampiona ali i promociju Bijeljine i naše Republike Srpske, pokazatelj zainterosovanosti javnosti za futsal u Bijeljini je svakako i preko 1 000 gledalaca u dvorani gdje igramo što se ne pamti zadnjih tridesetak godina.

Prezadovoljan uspjehom svoga kluba je i Arnautović Davor inače i reprezentativac BiH u futsalu.

-Veoma sam ponosan na naš klub na KMF Radnik MD Shop, naš grad na našu Bijeljinu. Svakako istorijski dan za Bijeljinu jer smo izborili učešće u Ligi šampiona. Zahvaljujemo se svima koji su nam pružali podršku, hvala i medijima koji su nas redovno pratili. Veliko hvala na bezrezervnoj podrši našoj publici našim vjernim navijačima i svima onima koji su nam pomagali na našem sportskom putu ka istorijskom uspejhu, rekao je za Dešavanja u Bijeljini Arnautović.

Davor Arnautović

Arnautović se posebno zahvaljuje predsjedniku kluba Danijelu Periću koji je kako kaže poslednje tri godine bio maksimalno posvećen radu u klubu.

-Zasluženo smo pobijedili mostarce iako su oni rekorderi u BiH po broju titula, ali eto mi smo uspjeli da prekinemo tu njihovu seriju i pobjednički pehar smo donijeli u našu Bijeljinu. Maksimalno ćemo se pripremiti za futsal Ligu šampiona, zaključio je Arnautović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PONOS MAJEVICE – Druga majevička brigada

Druga majevička brigada je nastala u maju 1992. od starješina i vojnika 92. motorizovane brigade JNA rodom iz BiH,...

DJECA NAM SE RAĐALA! Jelena Rodić (SPS) i Milica Đurđević Stamenkovski u “Velikoj porodičnoj šetnji” u Doboju

Predsjednica Foruma žena Socijalističke partije Srpske Jelena Rodić i ministar za brigu o porodici i demografiji Republike Srbije...

O PEHARU SE ODLUČUJE U BIJELJINI: Minimalna pobjeda Hercegovine protiv Radnika MD Shop

Hercegovina i Radnik će, kako se i očekivalo, o peharu namijenjenom pobjedniku Kupa Bosne i Hercegovine u futsalu...

MILIČEVIĆ PISAO STEVANDIĆU: Sastanak je samo traženje alibija jer izlazite na izbore koje je raspisao CIK

Predsjednik Srpske demokratske stranke Milan Miličević uputio je pismo predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nenadu Stevandiću u kojem...