GRADAŠČEVIĆ: POSTOJE PROBLEMI U VEZI SA ISPLATOM PLATA IAKO JE BUDŽET DAVNO USVOJEN

Datum:

Share post:

Potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Mustafa Gradaščević izjavio je Srni da postoje problemi u vezi sa isplatama ličnih dohodaka zaposlenima u Gradskoj upravi, ocijenivši to kao apsolutno neozbiljno jer je budžet odavno usvojen i operativan.

Gradaščević je rekao da izvršna vlast ne može problem imputirati Skupštini grada i odbornicima jer su usvajanjem budžeta oni završili posao.

On je naveo da je do gradonačelnika Ljubiše Petrovića da novac iz budžeta predviđen različitim stavkama realizuje kako je i predviđeno.

Gradaščević je napomenuo da oni koji rade treba da prime platu.

„Zašto se ovo dešava? Da li se novac troši na neke druge stvari, na način koji nije primjeran ili im prioriteti nisu poredani? Radnici i njihova egzistencija bi trebalo da budu primarni“, rekao je Gradaščević.

Gradaščević je rekao da je trenutno stanje apsolutno neozbiljno, posebno u današnje vrijeme kada je sve značajno poskupjelo, a kada roditelji djece koju školuju žive pod kreditima i ne mogu čak ni njihove obaveze da podmire.

On smatra da se novac iz gradskog budžeta ne troši i ne realizuje, iz nepoznatih razloga.

„To je, naravno, do onoga ko taj posao sprovodi, do izvršne vlasti, ali ukoliko imaju kvalitetne projekte tek onda treba i da ga koriste. Po svim ugovorima, moralnim i etičkim zakonima svako treba dobije platu onda kad je vrijeme za nju. Radnicima je, prema mojim saznanjima, uplaćen ovih dana samo topli obrok“, rekao je Gradaščević.

On je postavio pitanje u čemu je problem.

„Mi smo prošle godine, na primjer, za stambeno-komunalno odjeljenje za infrastrukturu imali samo par procenata realizaciju. Novac, dakle nije u pitanju, budžet takođe, jer je operativan, a do gradonačelnika je da novac iz budžeta predviđen različitim stavkama, realizuje, kako je i predviđeno. Neumjesno je plasirati informacije da neko nekome nešto brani, da neko nekome nešto ne da da radi jer to apsolutno nije tačno“, rekao je potpredsjednik Skupštine grada.

Gradaščević je dodao da je rebalansom budžet grada prošle godine iznosio 72 miliona KM, što je dosad nezabilježeno, a i ove godine očekuje se visok budžet, koji je trenutno oko 68 miliona KM.

„Sad je samo do onih koji su izvršna vlast da imaju projekte, ideje, inicijative, te volju da to urade“, rekao je Gradaščević i naveo da, ako neko neće ili ne zna ili ne može to da radi, onda nema pravo da to imputira Skupštini grada i odbornicima.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović potvrdio je juče da ovog mjeseca kasni isplata plata zaposlenima u Gradskoj upravi, ali da će odmah po prilivu sredstava od PDV-a biti isplaćena.

Nezadovoljni radnici u Gradskoj upravi Bijeljine uputili su nedavno protestnu poruku najbližim saradnicima gradonačelnika u kojoj upozoravaju da im kasne plate i da im je egzistencija ugrožena.

Oni u poruci tvrde da u Gradskoj upravi Bijeljina nemaju gdje da sjede jer se svakodnevno dovode novi ljudi, te da je trenutno „više od 200 novozaposlenih po raznim osnovama“ i da zato ne čudi što im kasne plate.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bijeljinski vatrogasci spasili ruku bebi od 13 mjeseci

Bijeljinski vatrogasci uvijek u službi svojih sugrađana. Ovaj putu u službi i pomoći spašavanja mlade ručice tinaest mjesečnog dječaka...

Vatrogasci u Bijeljini od početka godine imali 60 intervencija

Teritorijalna vatrogasna jedinica Bijeljina je od početka godine imala ukupno 60 intervencija, rekao je Srni starješina ove jedinice...

BO RS, OSTOJIĆ: Pohranjivanjem arhive u Sarajevo došlo bi do još veće zloupotrebe

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić smatra da bi pohranjivanjem arhiva Haškog tribunala u Sarajevu došlo...

LUKIĆ, DNS: Podržaću usvajanje Odluke o „GTC“ naselju – ovo pitanje mora da bude iznad politike!

Gradska skupština razmatraće sutra Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na privatizaciju stanova u vlasništu Grada Bijeljine u naselju...