Grad Bijeljina uplatio 50.000 KM za turistički kompleks “Busija“ na Majevici

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić je danas potpisao nalog na osnovu kojeg je uplaćeno 50.000 konvertibilnih maraka kojim će Grad Bijeljina ove godine podržati izgradnju puta prema budućem turističko-rekreativnom i izletničkom kompleksu „Busija“ na Majevici. Prema odluci Skupštine Grada Bijeljina, ovo je samo polovina iznosa koji će iz bijeljinskog budžeta biti uplaćen za ovaj kompleks, a preostalih 50.000 KM biće obezbijeđeno iz budžetskih sredstava za 2020. godinu.
 
– Odlučili smo da finasijski podržimo izgradnju „Busije“, jer smatramo da će razvoj ovog turističkog centra doprinijeti unapređenju turizma i u Bijeljini, odnosno Semberiji i Majevici kao cjelini. Riječ je o ozbiljnom turističkom projektu sa odličnom lokacijom. Okružen je sa šest opština, kako u RS, tako i u Federaciji BiH, a nijedna nije dalje od 50 kilometara. Zajedničkom investicijom Bijeljine, Brčkog, Tuzle, Lopara i Uljevikovaj kompleks dobiće regionalni značaj – naglasio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

On je dodao da će, pored turističkog značaja koji će „Busija“ imati za ove lokalne zajednice, izgradnja ovog turističkog kompleksa značajno će doprinijeti zapošljavanju i opstanku stanovništva na ovim prostorima.
 
Lokacija budućeg centra je idealna i za pripreme profesionalnih sportista, jer se nalazi na nadmorskoj visini od 840 metara i okružena je borovom šumom, što predstavlja svojevrsnu vazdušnu banju.
 
Projektom je predviđeno da turističko-rekreativni i izletnički centar „Busija“ bude izgrađen na površini od oko 50 hektara. Na tom prostoru biće izgrađena ski-staza, sportska igrališta, jezera, biciklističke i pješačke staze, hoteli i etno-pijaca za prodaju domaćih proizvoda, kao i brojni dodatni sadržaji.
 
Investitor ovog višemilionskog projekta je Svetozar Ostojić, direktor i vlasnik kompanije „Megadrvo“ iz Bijeljine i direktor Udruženja „Viva natura“, koje gazduje   izletištem koje  se nalazi na lokaciji budućeg centra „Busija“.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dunja Vikšić u FINALU EP u Turskoj

Dunja Vukšić takmičarka BK ’’ Radnik'' iz Bijeljine u finalu kadetskog evropskog prvenstva u Turskoj! Dunja Vuksić je u...

SELAK, SPS: Svi su dobrodošli u Srpsku, ali naš fokus je na domačim privrednicima

Pored uređenja stanja u javnom sektoru i borbe protv korupcije i politizacije institucija, neophodna je podrška realnom sektoru,...

UGLJEVIK: Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme“

Obavljene planirane aktivnosti na uređenju i opremanju izvorišta Česme" Poštovani sugrađani i saradnici obavještavamo vas da smo završili planirane...

LUKIĆ, DNS: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu!

Lukić: Borci zaslužuju bolji položaj u društvu! ,,Kao borac VRS smatram da sam kompetentan da kritikujem postojeće stanje...