Prijedlogom izbornog zakona Republike Srpske, koji će se  danas naći na dnevnom redu posebne sjednice Narodne skupštine RS prelazak narodnih poslanika ili odbornika iz jedne u drugu političku partiju tokom trajanja njihovog mandata (preletači) više neće biti moguć, jer će ubuduće osvojeni mandat na izborima pripadati stranci, a ne pojedincu.

„Mandat pripada političkoj stranci, koaliciji  ili  listi nezavisnih kandidata  koja ga je predložila na kandidatskoj listi“, piše u članu 14 predloženog zakona.

Opozicija ne vjeruje u dobre namjere vlasti u vezi sa ovim zakonom.

-To vidim kao jedan novi momenat u kojem vladajuće političke strukture shvataju da gube uticaj usljed promjene vlasti, i svjesni su da bi ih na taj način jedan dio narodnih poslanika napustio. Ovo je model po kome oni treba da zadrže svoje mandate i da im se njihove partije ne okrnje. Da su imali zaista dobru namjeru, oni nikada ne bi okrnjivali političke partije opozicije, prevodeći njihove ljude i dajući tim halapljivim, glavnim i prevrtljivim političarima funkcije koje nose benefite i razna ovlašćenja. Dakle, vlast je direktno učestvovala u toj korupciji, a sad imaju strah od toga – poručio je Vukota Govedarica, šef Kluba poslanika SDS u NSRS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име