Gardisti traže odgovornost ministra i ostavke vlasti zbod dolaska Milanovića i veličanja brigade HVO

Datum:

Share post:

„Zahtjevamo i ostavke najodgovornijih nosilaca vlasti u Republici Srpskoj uključujući ministra unutrašnjih poslova čije je ministarstvo neposredno obezbjeđivalo ovaj događaj“, kaže se u saopštenju.

Gardisti traže odgovornost ministra i ostavke vlasti

Udruženje Gardista 1.gardijske motorizovane brigade Glavnog štaba Vojske Republike Srpske najoštrije osuđuje i zahtijeva odgovornost svih onih koji su dozvolili da se danas u Derventi veliča „ustaško-fašistička ideologija, agresija i ratni zločini koje je počinila vojska Republike Hrvatske u svojoj agresiji na ovaj dio Republike Srpske i da se veliča brigada HVO-a čiji su pripadnici počnili jezive zločine nad srpskim stanovništvom u Posavini“.

„Pitamo se, da li je moguće da se ovo desi bilo gdje osim kod nas? Pitamo se, ko nas prestavlja i ko odlučuje o interesima i sudbini srpskog naroda i Republike Srpske u cjelini kada se dešavaju i dozvoljavaju ovakvi skandalozni i po srpski narod uvredljivi događaji? Pamtimo da su institucije Republike Hrvatske zabranile predsjedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću da posjeti Jasenovac, najveće stratište srpskog naroda, položi cvijeće i oda počast žrtvama fašističkog terora iz drugog svjetskog rata“; kaže se u saopštenju i dodaje:

„Podsjećamo da je fašistička ideologija koju je kroz dva protekla rata usvojila i njegovala Hrvatska država nanijela ogromno zlo srpskom narodu na prostoru NDH, a u proteklom ratu na prostoru Hrvatske i BiH i od koje je stradalo mnogo nedužnih ljudi“.

Dalje se navodi da gardisti Vojske Republike Srpske pozivaju na odgovornost sve nosioce vlasti u Republici Srpskoj i BiH koji su svojim postupcima omogućili da se danas u Derventi veliča zločin, ustašstvo, podstrekava i širi mržnja prema Srpskom narodu i Republici Srpskoj i zahtijevamo odgovore, ko je skrivajući od očiju javnosti organizovao ovu posjetu sa ovakvim antisrpskim sadržajem.

„Zahtjevamo i ostavke najodgovornijih nosilaca vlasti u Republici Srpskoj uključujući ministra unutrašnjih poslova čije je ministarstvo neposredno obezbjeđivalo ovaj događaj“, kaže se u saopštenju Udruženja gardista VRS.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Milovanović predlaže Bojana Savića za predsjednika SNSD Bijeljina (foto)

Najnovija informacija je da će novi predsjednik GrO SNSD Bijeljina biti Bojan Savić. Kako nezvanično saznajemo, sjednica je zakazana...

LOPARE: Donirana kompletna građa za hram u Lipovicama (foto)

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i odbornik u Skupštini opštine Lopare Cvjetko Tomić su donirali...

RAVNA GORA: Sjećanje na stare junake – počast novima

Srbija i Srbi, ma gdje živeli, treba da budu srećni što su, u Drugom svjetskom ratu, imali dva...

DR STEVIĆ: Značaj preventivnih ginekoloških pregleda je ogroman (video)

Doktor Bojan Stević, ginekolog i načelnik ginekologije Doma zdravlja Bijeljina istakao je da je značaj prevencije ogroman. "Značaj prevencije...