Film Marijane Nikolić, učenice Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine osvojio prvu nagradu na BH Festivalu jednominutnog filma za mlade (video)

Datum:

Share post:

Udruženje za podršku osobama sa mentalnim poteškoćama i invaliditetom „Menssana“ iz Sarajeva nagradilo je Marijanu Nikolić, učenicu Tehničke škole „Mihajlo Pupin“ iz Bijeljine, za kratkometražni film o mentalnom zdravlju.

Marijana je osvojila prvo mjesto u drugoj kategoriji na festivalu jednominutnog filma za mlade.

Festival je podijeljen u dvije kategorije, odnosno, od 14 do 18 godina i od 19 do 23 godine.

„Snimila sam jednominutni film na temu depresije. Smatram da je ovaj festival jedna jako poučna stvar, jer ukazuje na važnost mentalnog zdravlja koje u današnje vrijeme nipošto ne smije da bude tabu tema. Smatram da je depresija možda najučestalija bolest u današnje vrijeme. Mislim da se ne govori dovoljno o tome, a da sve više ima učenika koji se suočavaju sa depresijom“, kaže Marijana za portal Dešavanja u Bijeljini.

Marijana je imala podršku najbolje drugarica, Anđele Simikić, učenice medicinske škole, koja je bila zadužena za snimanje i editovanje.

Pored toga, veliku podršku dobila je i od mentorke, Vesne Đukanović, bibliotekara u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“.

Kako kaže Đukanović, Marijana je od početka pokazivala sklonost ka glumi, što je jedan od razloga koji je naveo da snimi jednominutni film.

„Ovo je bila prilika da Marijana pokaže svoj talenat, s obzirom da planira da upiše glumu. Marijana je izabrala temu koja je itekako popularna u današnje vrijeme, sa kojom se mladi često suočavaju. Nadam se da će njen jednominutni film uticati na mlade generacije da više govore u problemima sa kojima se susreću“, kaže Đukanović za portal Dešavanja u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...