Bijeljina bira najljepše dvorište, prostor ispred ZEV i javni prostor u mjesnim zajednicama

Datum:

Share post:

U okviru akcije „April – mjesec čistoće“, Grad Bijeljina će i ove godine birati najljepše dvorište, a tom prilikom biće izabrani i najljepše dvorište zajednica etažnih vlasnika i javni prostor u mjesnim zajednica na teritoriji Grada Bijeljina.

Pravo učešća imaju sve osobe (fizičke i pravne) s prebivalištem odnosno sjedištem na području Grada Bijeljina, koje od 23. aprila do 12. maja 2024. godine dostave popunjen obrazac i najmanje pet fotografija uređenih prostora na jedan od sljedećih načina:
a) ličnim dostavljanjem ili poštom i na adresu Gradske uprave Grada Bijeljina (Trg kralja Petra I Karađorđevića 1, 76 300 Bijeljina)
b) na adresu elektronske pošte dvorista@gradbijeljina.org
c) u inboks na službenoj „Facebook“ stranici Gradonačelnika Bijeljine www.facebook.com/ljubisa.petrovic.bn

Sve prijave, pristigle do 12. maja 2024. godine (uključujući i taj datum) ući će u prvi krug izbora u jednoj od ovih kategorija. Prvi krug izbora biće održan u periodu od 12.05. do 17.05.2024. godine putem javnog, on-lajn glasanja na službenoj „Facebook“ stranici Gradonačelnika www.facebook.com/ljubisa.petrovic.bn. Prvih pet prostora, u svakoj kategoriji, koji osvoje najviše glasova, odnosno lajkova na „Facebook“ stranici, ulaze u drugi krug izbora. U drugom krugu izbora komisija imenovana za tu priliku će posjetiti sve lokacije koje su ušle u drugi krug i donijeti konačnu odluku o najbolje plasiranim učesnicima.

​Nagrade će biti dodijeljene na osnovu opšteg izgleda, raznovrsnost biljaka, ukupne angažovanosti i kreativnosti prijavljenih učesnika u uređenju životnog prostora, kao i koncepcije rješenja (kreativnosti i originalnosti).

Gradska uprava Grada Bijeljina podsjeća da je u toku 2021. godine započeta dugogoročna kampanja ozelenjavanja pod sloganom „Ozelenimo Bijeljinu zajedno“, u okviru strateškog koncepta „green BijeljINa“, koji za cilj ima stvaranje preduslova za održivi ekološki razvoj.
– U okviru ove kampanje, kao i akcije „April – mjesec čistoće 2024“, Grad Bijeljina poziva zainteresovane vlasnike individalnih domaćinstava, zainteresovanih ZEV-ova, kao i grupa građana ili mjesnih zajednica da zajednički uredimo dvorišta ili javni prostor u mjesnim zajednicama na području Grada Bijeljina. Cilj je da ovakav vid ozelenjavanja i uljepšavanja postane dio prakse, kako Gradske uprave, tako i samih građana kako bismo svi zajedno učestvovali i doprinosili stvaranju ljepšeg i zdravijeg prostora za život svih građana – poručeno je iz Gradske uprave.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...