DRAGANIĆ: Gradonačelnik pravi poteze koji udaraju na inteligenciju, vrijeđaju ratne rane i saborce koji su poginuli (foto)

Datum:

Share post:

Ratomir Draganić, ratni komandant Četvrtog odreda Specijalne brigade policije, borac prve kategorije, invalid odlikovan Karađorđevom zvijezdom, podsjetio je na dešavanja od 23. avgusta 1994. godine kada je, kako kaže, Džaferović bio svjedok kada su mudžahedini likvidirali Srbe.

„Džaferović je bio svjedok kada su Srbima odsjecali glave i nije preduzeo nijednu radnju, kao načelnik Centra za bezbjednost Zenica da se krivci privedu pravdi. Naš Gradonačelnik, koga su građani Bijeljine izabrali za Gradonačelnika, se „udostojio“ da primi ratnog zločinca, za koga mi oficiri VRS i ratni komadanti smatramo da je ratni zločinac, iako Tužilaštvo i Sud BiH ga nije osudio. Javnost mora da zna da je isti taj Džaferović učestvovao u dovođenju pripadnika jedinice El Mudžahid koja je bila najkrvoločnija, jedna od najzloglasnijih jedinica tzv. Vojske Armije BiH. Odsjecali su glave i zarobljenim borcima i civilima srpskim, protjerivali srpski narod sa područja Zenice i Federacije BiH, a naš Gradonačelnik ga je primio u Gradsku upravu. To je apsurd, vrijeđanje ratnih rana, vrijeđanje svih naših saboraca koji su živote dali za stvaranje RS“, rekao je Draganić.

On ističe da razumije potrebu da se ostvari saradnja sa muslimanima, ali ne na način da ratne zločince primamo u službene prostorije.

Udruženje veterana Četvrtog odreda koje broji oko 108 članova, prošle godine su održali parastos poginulim pripadnicima, obilježili Dana odreda i snimili dokumentarni film, a za realizaciju svega, od Gradske uprave dobili su 2.000KM, što je, kako kaže Draganić, poniženje svih boraca.

„Te 2.000KM su nama mnogo značile, ali odlično znate da je prije nekoliko dana Gradonačenik dao oko 5.000KM udruženju manekena FBiH. Pa nisu ti manekeni, neki iz Federacije BiH stvarali Republiku Srpsku, mi smo je stvarali, ali je to poniženje“, rekao je Draganić.

On je takođe podsjetio i na nedavno obilježavanje krsne slave Gradske boračke organizacije kada je Gradonačelnik kasnio više od pola sata na polaganje vijenaca, kao i na lomljenje slavskog kolača.

Ratni oficiri i komandanti Vojske RS i MUP-a RS: Gradonačelnik Bijeljine mora naučiti šta je patriotizam i poštovanje žrtve (foto)

„Čekali smo Gradonačelnika oko 30 minuta pred Spomenikom na trgu da bi se položili vijenci, a oko 40 minuta da se slomi slavski kolač. To je apsurd, to je ponižavanje svih nas koji smo stvarali Republiku Srpsku. Ja znam da je on mlad, da oni nije učestvovao u stvaranju Republike Srpske, ali on mora to poštovati, jer da nije bilo nas oficira i naših saboraca koji su stvarali Republiku Srpsku, on danas ne bi bio Gradonačelnik, ne bi bilo ovde stanovništva i naroda koji bi glasao da on bude Gradonačelnik“, kaže Draganić drhtavim glasom.

Draganić naglašava da Gradonačelnik pravi poteze koji su, njemu kao oficiru i ratnom vojnom invalidu, odlikovanom borcu i predsjedniku Udruženja veterana, udar na inteligenciju, a ujedno i vrijeđanje i vraćanje u ratnu prošlost i vrijeđanje svih ratnih rana i saboraca koji su poginuli.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...

Gorivo jeftinije za deset pfeninga

Na benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo je od jutros jeftinije za deset feninga, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Grupacije...

Područna privredna komora Bijeljina potpisala Sporazum o saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić i direktor Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović potpisali su Sporazum...