Dodik podržao opoziv Gradonačelnika i najavio investicije u Semberiju (foto, video)

Datum:

Share post:

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je da podržava opoziv gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića jer vodi pogrešnu politiku konfrontacije, te najavio velike investicije u Semberiji.

Dodik je istakao da Bijeljina, kao jedan od najvažnijih centara u Republici Srpskoj, zavređuje stabilnu vlast koja može da rješava probleme i da animira sve moguće potencijalne izvore za razvoj.

Uoči velike tribine Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“, Dodik je istakao da podržava smjenu gradonačelnika na inicijativu skupštinske većine koja predstavlja većinsku volju naroda.

On je istakao da se radi o demokratskom procesu, ocijenivši da je bogatstvo da se koriste demokratski procesi, a ne ulice ili neke druge metode.

„Ovdje je na testu vladajuća kolacija. LJudi su veoma okupljeni oko ovoga, vjerujem da je to gotova stvar i jedina vijest koju očekujem je da je smijenjen gradonačelnik i da se pripremamo za izbor novog“, poručio je Dodik.

On je ocijenio da je u Bijeljini sve godinama svedeno na neku visoku politiku, umjesto na lokalnu.

Za gradonačelnika Petrovića iz SDS-a o čijem se opozivu odlučuje na referendumu u nedjelju, Dodik je rekao da je vodio i vodi pogrešnu politiku konfrontacije i podsjetio da je republičko rukovodstvo pokazalo dobru volju na početku njegovog mandata da podrži komunikaciju i saradnju, ali su naišli na veoma nekorektan prijem.

„Kada je izabran to je bila velika greška, izgubljeni su značajni poslovi, jer je saradnja gradske i republičke vlasti nikakva“, ocijenio je Dodik.

On je naveo da se u Bijeljini gradi auto-put ka Rači, da su otpočeli pregovore i potpisali prve ugovore za dionicu Bijeljina – Brčko, da slijedi izgradnja drinskog nasipa, brze saobraćajnice prema Zvorniku, te istakao da je sve što je obećavao i ispunjeno.

Prema njegovim riječima, u Bijeljini je republička vlast investirala u izgradnju obilaznice, bolnice, više od 250 miliona KM plasirano je poljoprivrednim proizvođačima, uređen je kanal kroz centar grada, što su sve veliki projekti koji pokazuju da se može uraditi kada se želi.

„Iz Bijeljine nemamo ni zahtjeva za projekte, tek nešto vrijedno devet miliona KM, a Vlada je nedavno sumirala projekte koje ćemo ovdje raditi narednih pet godina i njihova je vrijednost milijardu i 400 miliona KM“, naveo je Dodik.

On je naglasio da se skupštinska većina mora poštovati.

„Poštujem je i ja, to je odraz demokratske volje naroda, a gradonačelnik je izvršni organ koji mora da poštuje skupštonsku većinu i zakone“, zaključio je Dodik.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com / srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MINISTAR BUKEJLOVIĆ: Kleveta i neovlašteno prikazivanje kažnjavaće se novčano ili zatvorom

Nacrtom zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske propisana su krivična djela kleveta i neovlašteno objavljivanje...

Danas u bijeljinskoj Bolnici edukacija na više nivoa

U operacionima salama danas odvojeno rade četiri vrsna stručnjaka, dok istovremeno u konferencijskoj sali rukovodioci odjeljenja i službi...

Gorivo jeftinije za deset pfeninga

Na benzinskim pumpama u Srpskoj gorivo je od jutros jeftinije za deset feninga, rekao je "Glasu Srpske" predsjednik Grupacije...

Područna privredna komora Bijeljina potpisala Sporazum o saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Leskovac

Predsjednik Područne privredne komore Bijeljina Stevo Savić i direktor Regionalne privredne komore Leskovac Goran Jović potpisali su Sporazum...