TRB “RESPIRATOR ZA SRPSKU’: Zaštitna oprema za bijeljinsku bolnicu, Dom zdravlja i Policijsku Upravu

Datum:

Share post:

Iz sredstava prikupljenih u humanitarnoj akciji „Respirator za Srpsku“ nabavljeno je i danas donirano Bolnici “Sveti Vračevi” Bijeljina određeni broj zaštitne opreme.

„Od zaštitne opreme, bijeljinskoj Bolnici je donirano 70 zaštitnih odjela, 70 zaštitnih vizira i 70 zaštitnih naočara, dok je Domu zdravlja Bijeljina, u skladu sa njihovim zahtjevom za potrebama, donirano: 100 zaštitnih odjela, 100 zaštitnih vizira i 30 zaštitnih naočara. U sklopu pomenutih aktivnosti, juče je i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova RS – Policijska uprava Bijeljina donirano 30 zaštitnih odjela, 30 zaštitnih vizira i 500 zaštitnih rukavica“, stoji u saopštenju firme Elvaco MetPro iz Bijeljine.

Podsjećamo, nakon pojave virusa korona, kada je Vlada Republike Srpske proglasila mjere zaštite od njegovog širenja, firme TRB i Elvaco MetPro izdvojile su 100.000 evra za kupovinu respiratora i opremanje zdravstvenih ustanova u Bijeljini i Bratuncu neophodnom opremom i sredstvima za borbu protiv epidemije ovog virusa. Vlasnik ovih kompanija, Slaven Ristić je pokrenuo i humanitarnu akciju „Respirator za Srpsku“ u okviru koje je do sada prikupljeno 1.411.816,91 KM od brojnih privrednih subjekata iz Srpske kao i fizičkih lica koja su podržala ovu akciju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju u Bijeljini obilježio Međunarodni dan osoba sa invaliditetom – Potrebno je afirmisati njihove kapacitete (foto)

Korisnici Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju Centra za socijalni rad u Bijeljini, druženjem sa gostima...

PREMINUO pukovnik Pavle Pajo Milinković prvi komandant Prve posavske brigade IBK VRS

U Rumi je u 75. godini preminuo pukovnik Pavle Milinković -Pajo, prvi komandant Prve posavske brigade Vojske Republike...

Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i...

NSRS, Odbor za predstavke u Bijeljini: Zadovoljavajuća bezbjednost i poštovanje prava u zavorima

Predsjednik Odbora Narodne skupštine Republike Srpske za predstavke, prijedloge i društveni nadzor Zagorka Grahovac izjavila je danas da...