Danas Narodni zbor u Zvorniku

Datum:

Share post:

Narodni zbor u Zvorniku: Odbrana Alumine

U Zvorniku danas u 18 časova na platou kod Spomenika palim borcima (ispred robne kuće) biće održan veliki narodni protest pod nazivom „Odbrana Alumine“.

Iza ovog protesta stoje SDS, PDP i Pokret za pravdu i red Nebojše Vukanovića.

Podsjetimo da je povod za proteste je potez Vlade Republike Srpske da proda potraživanja u Alumini fočanskom preduzeću Pavgord u iznosu od 42 miliona KM, čime je ta firma prešla u privatno vlasništvo.

Ovom, kako je nazvan narodnom skupu, prethodilo je više okupljanja radnika, koji smatraju da je štetna odluka Vlade i da će to dovesti do gubitka radnih mjesta i kolapsa i Zvornika i cijele regije.

Za opoziciju, takođe je sporna i sumnjiva prodaja vladinih potraživanja u Alumini, kao i u rudnika Ljubija u Prijedoru, koja se desila pred opšte izbore.

Za lidera SDS Mirka Šarovića tu nisu čista posla i odgovornost mora da postoji, jer je to učinjeno na štetu Republike Srpske i njenih građana.

„Resurse koje oni prodaju ovih dana su javni i ničiji drugi i ti sumnjivi poslovi neće proći tek tako“, poručio  je Šarović.

Narodni poslanici Jelena Trivić i Nebojša Vukanović, takođe, kažu da je vlada napravila pogrešan i štetan potez koji dovodi do tajkunizacije Republike Srpske.

„Ne smijemo dozvoliti da Milorad Dodik i njegovi tajkuni unište 1.500 radnih mjesta. Vidjeli smo mnogo puta kako to izgleda u praksi kad Dodikovi prijatelji preuzmu neko preduzeće. Prvo uslijedi otpuštanje radnika, a nakon toga rasprodaja imovine“, kazala je jelena Trivić, ilustrujući to primjerom fabrike „RAOP“ iz Istočnog Sarajeva.

„Dodiku nećemo dozvoliti da uništenjem preduzeća „Alumina“ cijelu regiju Birač uvede u stečaj“. odlučna je Jelena Trivić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: byka.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dragiša Trifunović iz Popova istrčao Beogradski maraton (foto)

Preko 13 hiljada takmičara učestvovalo je na 37. izdanju Comtrade Beogradskog maratona. Oboren je rekord po broju učesnika...

PATRIJARH Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti

Patrijarh Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije krstio je danas, na Cvijeti, tridesetoro...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo...

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...