Da li će ŠAROVIĆ raspuštanjem SDS u Bijeljini UGROZITI SAM SEBE

Datum:

Share post:

Potpredsjednik SDS Mićo Mićić neće prisustvovati današnjoj sjednici Predsjedništva stranke u Istočnom Sarajevu, na kojoj se očekuje neka vrsta sankcija protiv njega i Gradskog odbora Bijeljina jer se nije odrekao koalicionog sporazuma sa SNSD.

Prema našim imformacijama, Mićić na sjednicu šalje Milorada Sofrenića, jednog od svojih najodanijih saradnika u Bijeljini i na taj način namjerava da demantuje glasine i spinove da će Sofrenić biti povjerenik za Bijeljinu u slučaju raspuštanja Gradskog odbora. Odbor može da raspusti Predsjedništvo, pa i sam predsjednik SDS Mirko Šarović.

U trenutku kada Predsjedništvo bude raspravljalo o njemu, Mićić će sa DNS u Bijeljini potpisati koalicioni sporazum kojim se daje podrška Mićiću u izborima za gradonačelnika. Taj sastanak je najavljen juče.

– Mićić ima ogromnu podršku Gradskog odbora i vrhu stranke će biti izuzetno teško da sastavi povjereništvo za taj grad, u slučaju raspuštanja GO. Treba obratiti pažnju na sinoćni zaključak Gradskog odbora u kome se kaže da će, u slučaju isključenja bilo kog njihovog člana iz SDS, tražiti vanrednu skupštinu Glavnog odbora i Skupštine SDS.

Mada to nije navedeno, Slupštinu SDS treba očekivati u slučaju bilo koje sankcije protiv Gradskog odbora, što uključuje i raspuštanje. U tom slučaju se može desiti da Mićo na Skupštini dobije podršku, a to bi znašilo da Šarović nema podršku u SDS – kaže naš sagovornik

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Srpska bogatija za 16 beba

POVEZANE VIJESTI

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...

VRIJEME DANAS oblačno uz povremene sunčane periode

Ujutru i prepodne na jugu oblačno uz povremenu kišu, u ostalim predelima suvo uz sunčane periode. Tokom jutra...