CVIJETINOVIĆ: Nije samo kriva Vlada i Elektroprivreda Srpske već i bivše rukovodstvo RiTE Ugljevik

Datum:

Share post:

Direktor RiTE Ugljevik, Diko Cvjetinović kaže da krivac za trenutno stanje u RiTE “Ugljevik”, nisu samo Vlada i “Elektroprivreda Republike Srpske”, već i pojedinci koji su vodili ovo preduzeće u proteklom periodu.

Nezadovoljni ishodom prošlonedeljnog sastanka sa upravom preduzeća i predstavnicima resornog ministarstva, a zbog odluke da se firmi “Comsar Energy Republika Srpska“ ruskog oligarha Rašida Serdarova odobri eksploatacija uglja na kopu „Ugljevik istok 2“, u momentu kada se preduzeće suočava sa nedostatkom istog, Radnici Rudnika i termoelektrane “Ugljevik”, danas su održali jednočasovni štrajk upozorenja.

Okupljeni ispred upravne zgrade preduzeća, radnici su od rukvodstva zatražili poništenje pomenute koncesije, hitno održavanje sastanka svih relevantnih činilaca, na koji će doći i resorni ministar u Vladi Republike Srpske Petar Đokić, za koga tvrde da je i potpisao štetnu koncesiju.

Predsjednik Sindikalne organizacije RiTE ”Ugljevik”, Boban Benović, rekao je, obraćajući se okupljenima, da mu je potvrđeno da će sastanak biti održan sutra u opštini Ugljevik, te da će mu prisustvovati predstavnici “Elektroprivrede Republike Srpske”, Lokalne zajednice, kao i resorni ministar.

Benović je rekao da će prenijeti zahtjeve radnika, a to su: Opstanak preduzeća i investicije koje će garantovati rad do 2050. godine. Zhtjevaće raskid koncesije sa ruskim oligarhom i dodjelu iste RiTE “Ugljevik”, kao i zabranu kopanja uglja u komercijalne svrhe, u trenutku kada firma nema dovoljne količine za sebe.

Direktor RiTE Ugljevik, Diko Cvjetinović kaže da krivac za trenutno stanje u RiTE “Ugljevik”, nisu samo Vlada i “Elektroprivreda Republike Srpske”, već i pojedinci koji su vodili ovo preduzeće u proteklom periodu.

Cvijetinović je dalje istakao da su u toku razgovori sa resornim ministarstvom kao i sa Elektroprivredom RS uz napomenu da će Vlada Srpske odlučivati o sudbini koncesije.

Ove riječi naišle su na opšte odobravanje prisutnih.
Oni su kasnije, tokom obraćanja izviždali Milutina Tasovca, izvršnog direktora, koga, kažu smatraju za jednog od najodgovornijih za loše poslovanje preduzeća.

Zanimljivo je, da dok su radnici štrajkovali i pozivali Petra Đokića, u isto vrijeme, isti je sa ministrom Karanom boravio u Loparama, samo 10 km dalje od RITE Ugljevik.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

SDS: “Neizmirene obaveze su naslijeđene”

“Neizmirene obaveze su naslijeđene” Iz SDS objasnili zašto su na kraju prošle godine dugovali 319.608 KM Dug od 319.608...

PREMINUO general Aco Tomić

Preminuo je Aco Tomić, penzionisani general i bivši načelnik Uprave bezbednosti Vojske SRJ. Tomić je rođen je 6. januara 1948....

MARKOVIĆ: Donošenje Izbornog zakona RS bila još jedna predstava

Danas je Centralna izborna komisija BiH raspisala izbore i očekujem da će uskoro, kada se prijave za izbore...

LOPARE: Markovdan – slava hrama u Potraši (foto)

U selu Potraš kod Lopara povodom krsne slave hrama Svetog apostola i jevanđeliste Marka – Markovdana je služena...