Crveni krst RS povodom Međunarodnog dana volontera, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti volonterima i aktivistima (foto)

Datum:

Share post:

Obilježavajući 5. decembar – Međunarodni dan volontera, Crveni krst Republike Srpske posredstvom strukture koju čine 64 opštinske i gradske organizacije Crvenog krsta, šalje poruku poštovanja i zahvalnosti brojnim volonterima i aktivistima koji su u proteklih 31 godinu postojanja i rada Crvenog krsta u Republici Srpskoj, posvetili ovoj organizaciji svoje vrijeme, energiju i srce za služenje zajednici u humanosti.

Crveni krst Republike Srpske ove godine 5. decembar – Međunarodni dan volontera obilježava pod sloganom: „Nada“, te će posredstvom opštinskih i gradskih organizacija uručiti zahvalnice istaknutim volonterima za „pruženu pomoć, izraženu plemenitost, humanost, dobru i ljubav prema svakom čovjeku“.

Takođe, Crveni krst Republike Srpske će na društvenim mrežama realizovati promotivnu „onlajn“ kampanju, koju ćemo započeti emitovanjem video spota naših volontera, kao i prenošenjem volonterskih priča i poruka sa akcentom na slogan „nada“, te pozivom svim dobrovoljcima da svojim trudom i radom obogate najhumaniju porodicu u Republici Srpskoj.

Povodom 5. decembra – Međunarodnog dana volontera, generalni sekretar Crvenog krsta Republike Srpske Rajko Lazić poslao je pismo svim volonterima u kojem je naveo, između ostalog, da je volonterizam kamen temeljac naše organizacije, snaga koja nas pokreće i inspiriše da budemo bolji, da činimo više i da pružimo podršku onima kojima je najpotrebnija.

Ne očekujući bilo kakvu naknadu, svojim predanim radom volonteri su pomogli u rješavanju mnogobrojnih zadataka pred kojima se našla naša organizacija. Bez volontera i njihove velike podrške, Crveni krst ne bi bio danas ono što jeste, najveća humanitarna organizacija u Republici Srpskoj.

Ukazujući posebnu pažnju na ovaj datum, Crveni krst Republike Srpske nastoji da promoviše volonterizam kao snagu naše organizacije, kao snagu humanosti i solidarnosti u našem društvu, ali da na taj način privučemo i nove volontere, koji će poučeni dosadašnjim iskustvima naših volontera shvatiti značaj volontiranja u Crvenom krstu i na taj način nam pružiti podršku.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...