Crnadak odgovorio Dodiku: “Prestani pričati neistine, neprikladno je tvojim godinama”

Datum:

Share post:

Opozicija ne vodi nikakvu harangu protiv Dodika nego žestoko brani Narodnu skupštinu i Republiku Srpsku, jer nisu ljudi ginuli u ratu da bi SNSD ovo radio od najvažnije narodne institucije.

Rekao je ovo Igor Crnadak, šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske, reagujući na izjave predsjednika SNSD Milorada Dodika.

– Pozivam Dodika da prestane iznositi neistine, zaista je neprikladno za njegove godine, jer zaključak NSRS da se neće usvajati drugi zakoni dok se ne usvoji Zakon o Ustavnom sudu BiH jeste prekršen i to upravo od Dodika i SNSD – istakao je Crnadak.

Ali, dodaje Crnadak, kad su već prekršili zaključak da bi dobili pare za kumovu zgradu, ja ih pitam zašto Zakon o Ustavnom sudu BiH bez stranih sudija ne usvoje u Domu naroda, gdje imaju potrebnu većinu sa svojim strateškim partnerom HDZ.

– Hajde, patriote, ako vam je stalo do Srpske usvojite zakon u Domu naroda, pa ćemo se svi zajedno boriti da prođe i u Predstavničkom domu – poručio je Crnadak.

On kaže da, što se tiče pravnog problema koji Dodik ima sa Tužilaštvom BiH, to zaista jeste njegov problem i nije u redu da cijelu Republiku Srpsku povezuje sa tim.

– Nažalost, on ima problem i sa Okružnim tužilaštvom u Banjaluci, koje je Dodikovu krivičnu prijavu protiv Šmita za lažno predstavljanje proslijedilo u Sarajevo i nije podiglo optužnicu. Šmit je više puta boravio u Republici Srpskoj i predstavljao se kao Visoki predstavnik, čime je eventualno krivično djelo počinio u Republici Srpskoj i mogao je biti procesuiran od strane tužilaca u Republici Srpskoj – rekao je Crnadak.

Dodao je da su komentari da oni koji nisu glasali za zaključke NSRS nemaju pravo kritikovati njihovo kršenje su toliko glupi, da je na njih teško odgovoriti.

– Kad se nešto usvoji, onda je to obavezujuće za sve, i za one koji su glasali i za one koji nisu. Po njihovoj logici, ko nije glasao za Zakon o saobraćaju ne mora poštovati ograničenje brzine i može ulaziti u jednosmjerne ulice – zaključuje Crnadak.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U NB „Filip Višnjić“ u Bijeljini promovisana knjiga “Uspon i pad embahada – Srpska i jugoslovenska diplomatija u vrtlogu istorije (1919 – 1948)“ dr...

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” predstavljena je knjiga “Uspon i pad embahada - Srpska i jugoslovenska diplomatija u...

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...