Bitka SNSD i Demosa za treću fotelju u ''Šumama Srpske''

Datum:

Share post:

Nakon što je u ponedjeljak za direktora „Šuma RS“ imenovan socijalista Slaven Gojković, SNSD i Demos se bore za pozicije njegovih prvih saradnika.

Za vršioca dužnosti direktora za komercijalne poslove imanovan je Radenko Laketić, kadar SNSD i favorit potpredsjednika ove partije, gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića. To je druga najznačajnija pozicija u „Šumama RS“, a u toku je žestoka bitka za treću, od koje će zavisiti odnos moći u jednom od najzančajnijih javnih preduzeća u Srpskoj.

Koplja se lome oko fotelje direktora sektora za proizvodnju u „Šumama RS“, a ishod te bitke bi mogao poremetiti čitavu kadrovsku ukrštenicu, pa i odnos moći.

Po sadašnjem rasporedu snaga, ovo mjesto je namijenjeno Milanu Tepiću iz Demosa, ali oko je na ovu fotelju bacio i donedavni direktor „Šuma RS“ Zoran Stojčić (SNSD), koji je nezadovoljan što mu je pripala manje vrijedna fotelja direktora za plan i analizu. Stojčića podržava i njegova partija, ali Demos je uporan da zadrži kontrolu nad proizvodnjom u „Šumama RS“.

TESTNA REKLAMA

                                                Zoran Stojčić

– Situacija je krajnje napeta. U upravi „Šuma RS“ niko ni sa kim ne govori, svi su posvađani zbog ove kadrovske vrteške. Ako SNSD preotme i ovo mjesto, vladajuća partija će imati potpunu kontrolu nad „Šumama RS“, a socijalista Gojković, inače kadar lidera partije Petra Đokića će, iako je generalni, biti samo marioneta – tvrdi izvor iz „Šuma RS“.

Kako saznajemo, Demos ne popušta, a obje strane su u kadrovskoj borbi spremne da izvuku „prljav veš“, jer jedni o drugim mnogo znaju.

– Vidjećemo kada će biti zakazana sljedeća sjednica Nadzornog odbora „Šuma RS“, iz toga se može isčitati ko je u ovoj borbi pobijedio. Ako se sjednica zakaže ovih dana, znači da je SNSD pobijedio i pohvatao sve konce u preduzeću. Ako se sjednica bude odgađala, znači da je Demos uspio da se izbori za svoj dio šumskog kolača – tvrdi naš sagovornik.

Očekuje se da će se nakon bitke na vrhu, borba za pozicije „spustiti“ i na nivo šumskih gazdinstava na lokalu. U Centru za gazdovanje kršom u Trebinju, koji je organizaciona jedinica „Šuma RS“, već se uveliko ljulja fotelja aktuelnom v.d. direktora Branku Tasovcu, a u borbu su se umiješala i dva reprezentativna sindikata šumarstva.

Zanimljivo će biti i u Kotor Varošu. Naime, direktorka šumskog gazdinstva u ovom mjestu, Daliborka Kerezović Damjanović, inače predsjednica lokalnog DNS, smijenjena je nekoliko dana nakon izbora, na kojima je izborila najbolji rezultat koji je ikad imao DNS u Kotor Varošu. Smjenjena je na prečac i na inicijativu  SNSD-a, ali je tužila preduzeće i vjerovatno će dobiti spor.

Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: 11. “Dani povrća“ u Gornjem Crnjelovu (foto)

Danas su u Gornjem Crnjelovu organizovani 11. po redu Dani povrća. Ove godine na manifestaciji je svoje povrće,...

Borbelj i Olivera Jevtić pobjednici Atletske trke “Ugljevik 2022“

Pobjednici Sedme atletske trke "Ugljevik 2022" koja je održana sinoć su Đuro Borbelj i Olivera Jevtić iz Srbije. Trka...

Danas počinje Velikogospojinski post – SPC se priprema za praznik Uspenija Presvete Bogorodice

Za pravoslavne vjernike danas je počeo Velikogospojinski post kojim se pripremaju za praznik Uspenija Presvete Bogorodice - Velike...

Google ima sjajne vijesti za gejmere

Tokom ove nedjelje Google je počeo sa isporukom funkcije, koja će gejmerima omogućiti da igre iz clouda pokrenu...