BIJELJINSKOM advokatu SDS i PDP sutra nude kandidaturu za gradonačelnika Bijeljine?

Datum:

Share post:

Kako je Portalu Dešavanja u Bijeljini potvrđeno iz pouzdanih izvora, jedinstvena delegacija Srpske demokratske stranke Mirka Šarovića i Partije demokratskog progresa dolazi sutra u Bijeljinu kako bi poznatom advokatu Miodragu Stojanoviću ponudila kandidaturu za mjesto gradonačelnika u ime opozicije. Stojanović je javnosti poznat kao predratni sudija i karijerni pravnik, trenutno je branilac niza srpskih optuženika pred Haškim tribunalom i u stručnim krugovima i javnosti slovi za ozbiljnu ličnost.

STOJANOVIĆ: Mogu potvrditi samo najavu susreta
Na interesovanje Portala Dešavanja u Bijeljini, Stojanović je u telefonskom razgovoru, kao iskusan advokat, samo potvrdio da ima najavu dolaska delegacije. O samom sastavu delegacije, mogućim temama kao i  tome kakva će biti njegova odluka u slučaju da mu bude ponuđeno da bude protivkandidat Mićiću na novembarskim lokalnim izborima, nije se želio izjašnjavati. O svemu će kaže moći iznijeti svoj stav tek nakon sastanka, kada se i sam upozna sa temama razgovora. Nikako ranije.

Opozicija u cajtnotu
Šef gradskog odbora PDP Bijeljina Slaviša Marković je u više navrata za Portal Dešavanja u Bijeljini izjavo da ova stranka lobira u Srpskoj  demokratskoj stranci Mirka Šarovića, da kao protivkandidata Mići Mićiću imenuje neku nestranačku ličnost. Konačan odabir je, kaže Marković, prepušten SDS, ali je pojasnio kako PDP smatra da građanima u novembru nikako ne treba ponuditi da biraju između Mićića i nekog od njegovih dojučerašnjih saradnika koji je ostao vjeran Šaroviću, nego treba težiti da razlika bude evidentnija.

Najbolje bi, kako je Marković pojasnio za Portal Dešavanja u Bijeljini, bilo naći ličnost koja je prihvatljiva nezadovoljnim članovima bijeljinskog SNSD, koji neće htjeti glasati za Mićića. Advokat Stojanović je, uzimajući ovo u obzir, izgleda procijenjen kao neko ko je blizak idejama socijaldemokratije, pa time i izuzetno prihvatljiv za članove SNSD.

Miodrag Stojanović

Čudna odluka vrha SDS i PDP
Ni izvor Portala Dešavanja u Bijeljini nije mogao precizirati puni sastav delegacije SDS i PDP, ali je priznao da očekuje to budu funkcioneri iz vrha partija, jer je Stojanović ličnost koja ima težinu. Sagovornik priznaje da je i sam iznenađen ovakvim potezom SDS i PDP,  pošto je Stojanović, tokom građanskog rata u BiH  bio član Socijalističke partije Republike Srpske i svojevremeno je, prilikom prve podjele stranke, odbio da pređe u Demokratsku partiju socijalista koja se kasnije utopila u SNSD.

Odluka da kao bivši sudija ostane u socijalistima, a zatim i odbijanje da prihvati funkciju u krilu koje je istupilo iz stranke govori o njemu kao o nekom ko je dosledan u odlukama koje donosi. Zato je, tvrdi izvor, pomalo začuđujuće da se bilo ko, pa i Mirko Šarović nada da će sada, nakon toliko godina iskustva, prihvatiti da bude protivkandidat Mići Mićiću.

Izvor Portala Dešavanja u Bijeljini priznaje i da će biti zanimljivo čuti i ponude koje će sutra biti iznijete na sto u advokatskoj kancelariji Stojanović, jer zadnji trenutak i rok za predaju kandidatskih lista ističe za sedam dana.

Ali ko zna….
Kao kandidati opozicije do sada su pominjani direktor jedne banke u Bijeljini, zatim poznati bijeljinski hirurg, a sada i poznati advokat. Svi dosadašnji kandidati su, nakon kraćeg ili dužeg razmišljanja, odustali od ponude. Rok za predaju kandidatskih lista je 18. avgust 2020. godine.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

JOVICA, LJUBICA I BORIS: Kada jedna ekipa opstaje godinama, ljudi imaju više povjerenja i lakše se dolazi do pozitivnih rezultata (video)

Poznati trojac Jovica Ivanović, Ljubica Matić i Boris Trakilović, bili su gosti portala Dešavanja u Bijeljini i "Pjesme...

MANDIĆ: Ne glasati za rezoluciju o Srebrenici (foto)

Predsjednik crnogorske Skupštine Andrija Mandić upozorio je da bi se Crna Gora glasanjem za rezoluciju o Srebrenici u...

OSTOJIĆ, BO RS: „Rezolucija o Srebrenici usmjerena protiv Srba i Srpske, narušiće mir i stabilnost“

Skupština Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) jednoglasno je ocijenila da rezolucija o Srebrenici ne donosi ništa dobro, da...

RANKA MIŠIĆ: Novim sistemom obračuna plata izbjeći sivu zonu

Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da je Srpskoj neophodan novi sistem obračuna plata kako...