BIJELJINSKI CENTAR ZA SOCIJALNI RAD UOČI IZBORA OD GRADSKE UPRAVE DOBIO 87.000 KM NA RUKE

Datum:

Share post:

Tekst RTV Slobomir bez ikakvih izmjena prenosimo u cijelosti

RTV Slobomir je došla u posjed dokumenata koji jasno upućuju na sumnjive radnje na relaciji JU Centar za socijalni rad i Gradske uprave grada Bijeljina.

Sve se dešavalo deset dana uoči lokalnih izbora održanih 15.novembra.Naime, Centar za socijalni rad kojim rukovodi Milorad Sofrenić je u periodu od 05.11. do 13.11.2020. godine uputio šest Zahtjeva za trebovanje novčanih sredstava ka gradonačelniku, odnosno Administrativnoj službi grada Bijeljinana ukupan iznos od 87 000 KM- isplata na ruke iz blagajne Gradske uprave. 

Posebno je zanimljiva činjenica da je Centru za socijalni rad 12. i 13.novembra direktno na ruke iz gradskog trezora isplaćeno 50 000 KM.Ovo je neuobičajano visok iznos novca u kratkom vremenskom roku.Možemo samo naslutiti gdje su i kod koga završavala ova novčana sredstva dva dana uoči lokalnih izbora.

Postavlja se pitanje; koliko je zapravo iz trezora blagajne grada Bijeljina prema ovoj ustanovi isplaćeno novca tokom 2020.godine? Takođe je opšte poznata činjenica  da je Centar za socijani rad i Socijalnu zaštitu premašio budžet za  2020. godinu preko 900 000 KM. Očekivanja su bila da će rebalnsom budžeta isti iznos biti "ispeglan" što se nije desilo.

Trenutno se u JU Centar za socijalni rad nalazi revizija koja češlja kompletno poslovanje.Nezvanično smo saznali da se radnici ove ustanove ograđuju od rukovodstva jer nije imalo odgovarajuća pokrića za različite vidove pomoći,posebno u navedenom periodu uoči lokalnih izbora.

Želimo podsjetiti da su ovo javni dokumenti dostupni svakom građaninu Bijeljine na osnovu zakona o slobodi pristupa informacijama Republike Srpske.S toga se jednostavno nameće pitanje; kada će institucije društva početi da obavljaju posao za koji su plaćene? OVDJE možete pogledati sva dokumenta(zahtjeve,fakture i priznanice) koja nedvosmisleno potvrđuju navode RTV Slobomir.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvslobomir.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Srpska bogatija za 16 beba

POVEZANE VIJESTI

Srpska bogatija za 16 beba

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 16 beba, sedam djevojčica i devet dječaka. U Doboju je...

Prije 15 godina Samsung je predstavio svoj prvi Android smartfon

Samsung je najveći smartfon brend na svijetu i tu krunu drži već više od decenije. A sve je...

Zemljotres jačine 4,5 stepeni sinoć pogodio Bihać

Zemljotres jačine 4,5 stepeni pogodio je večeras oblast kod Bihaća, javio je Evropski mediteranski seizmološki zavod (EMSC). Potres se...

VRIJEME DANAS oblačno uz povremene sunčane periode

Ujutru i prepodne na jugu oblačno uz povremenu kišu, u ostalim predelima suvo uz sunčane periode. Tokom jutra...