Bijeljinska novinarka o uređivanju najdugovječnije poljoprivredne emisije : Mnoga domaćinstva stasavala uz “Snop”

Datum:

Share post:

Povodom 30 godina RTRS-ove emisije “Snop”, urednica Vesna Vuković Durić u specijalnom izdanju emisije, 26. februara, donosi životne priče poljoprivrednika iz svih dijelova Srpske čiju proizvodnju prate od početka.

Riječ će imati i stručnjaci sa kojima “Snop-ovci” sarađuju godinama, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Urednica emisije, novinar ITC Bijeljina, Vesna Vuković Durić podjelila je svoje iskustvo u uređivanju ove najdugovječnije emisije na Radio Televiziji Republike Srpske.

– Čast mi je što od januara prošle godine uređujem emisiju koja je sticala ugled tri decenije. Prvi urednik bio je Milan Rakić, potom Spomenka Đurđević. Termin emitovanja “Snopa” u ovom periodu više puta se mijenjao, špice, muzika i slično, ali misija ove emisije ostala je ista – informisati, savjetovati, pohvaliti i istaći uspjehe, ali i ukazati na probleme, greške i moguća rješenja – istakle je Vukovićeva. 

Spomenka Đurđević, dugogodišnja urednica emisije “Snop”

Ona je dodala da na tom zadatku su angažovani svi  informativno-tehnički centri i dopisnici RTRS-a.

– Nije uvijek lako doći do sagovornika koji se bore da proizvedu hranu i budu konkurentni na tržištu. Uprkos svemu, poljoprivrednici nađu vremena i za naše ekipe, a prostodušnost i gostoljubivost domaćina podsjete nas na prave ljudske vrijednosti. Mnoga domaćinstva stasavala su uz našu emisiju, neki tek počinju i uče. Drago nam je što sve češće bilježimo priče mladih koji svoju budućnost vide na selu i u poljoprivredi, jer biti sam svoj gazda, kažu, nema cijenu – rekla je Vesna Vuković. 

Urednica emisije je dodala da je ponosna što je dio ove priče, budući da je poljoprivreda jedna od najznačajnijih grana privrede Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs/noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...