Bijeljinska novinarka o uređivanju najdugovječnije poljoprivredne emisije : Mnoga domaćinstva stasavala uz “Snop”

Datum:

Share post:

Povodom 30 godina RTRS-ove emisije “Snop”, urednica Vesna Vuković Durić u specijalnom izdanju emisije, 26. februara, donosi životne priče poljoprivrednika iz svih dijelova Srpske čiju proizvodnju prate od početka.

Riječ će imati i stručnjaci sa kojima “Snop-ovci” sarađuju godinama, kao i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Urednica emisije, novinar ITC Bijeljina, Vesna Vuković Durić podjelila je svoje iskustvo u uređivanju ove najdugovječnije emisije na Radio Televiziji Republike Srpske.

– Čast mi je što od januara prošle godine uređujem emisiju koja je sticala ugled tri decenije. Prvi urednik bio je Milan Rakić, potom Spomenka Đurđević. Termin emitovanja “Snopa” u ovom periodu više puta se mijenjao, špice, muzika i slično, ali misija ove emisije ostala je ista – informisati, savjetovati, pohvaliti i istaći uspjehe, ali i ukazati na probleme, greške i moguća rješenja – istakle je Vukovićeva. 

Spomenka Đurđević, dugogodišnja urednica emisije “Snop”

Ona je dodala da na tom zadatku su angažovani svi  informativno-tehnički centri i dopisnici RTRS-a.

– Nije uvijek lako doći do sagovornika koji se bore da proizvedu hranu i budu konkurentni na tržištu. Uprkos svemu, poljoprivrednici nađu vremena i za naše ekipe, a prostodušnost i gostoljubivost domaćina podsjete nas na prave ljudske vrijednosti. Mnoga domaćinstva stasavala su uz našu emisiju, neki tek počinju i uče. Drago nam je što sve češće bilježimo priče mladih koji svoju budućnost vide na selu i u poljoprivredi, jer biti sam svoj gazda, kažu, nema cijenu – rekla je Vesna Vuković. 

Urednica emisije je dodala da je ponosna što je dio ove priče, budući da je poljoprivreda jedna od najznačajnijih grana privrede Republike Srpske.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtrs.rs/noviglas.info

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

114 godina od rođenja MEŠE SELIMOVIĆA – “Čovjekova nada je jača od iskustva, ne može je pokolebati tuđi neuspjeh“

Mehmed Meša Selimović (Tuzla, 26. aprila 1910. – Beograd, 11. jula 1982.) je bio jugoslovenski pisac, jedan od...

Danas počinje isplata penzija za april

Isplata aprilske penzije počinje danas u Republici Srpskoj za šta je u budžetu obezbijeđeno 147,3 miliona KM u...

MINISTAR KARAN: Zaštititi djecu kao najveće žrtve zloupotreba u digitalnom svijetu

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je da digitalni svijet ima svoje prednosti, ali i da...

Na današnji dan – 26. april

​​Danas je petak, 26. april, 116. dan 2024. Do kraja godine ima 249 dana. 121. - Rođen rimski filozof...