BIJELJINA: Za subvencionisanje troškova prevoza učenika 120.000 KM iz budžeta

Datum:

Share post:

Odbornici Skupštine Grada Bijeljina, na 39. sjednici Skupštine odlučivaće o subvencionisanju troškova prevoza učenika osnovnih škola na području Grada Bijeljina koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra.

Subvencija troškova prevoza učenika bi se vršila za prvo polugodište školske 2020/2021. godine, srazmjerno broju radnih dana do kraja prvog polugodišta. Sredstva za isplatu subvencija troškova prevoza učenika u iznosu od 120.000 KM , neophodna za realizaciju ove Odluke, planirana su i obezbijeđena budžetom Grada Bijeljina za 2020. godinu.

Subvencionisanje troškova prevoza učenika osnovnih škola vršiće se u iznosu od 30,00 KM, po učeniku mjesečno, i to prevozniku sa kojim su osnovne škole zaključile ugovor o prevozu učenika i roditeljima učenika koji samostalno prevoze svoju djecu.

Osnovni razlog za donošenje Odluke o subvencionisanju troškova prevoza učenika osnovnih škola na području Grada Bijeljina za prvo polugodište u školskoj 2020/2021. godini jeste činjenica da Vlada Republike Srpske, odnosno Ministarstvo  prosvjete i kulture ne obezbjeđuje sredstva za finansiranje troškova prevoza učenika koji do škole putuju sa udaljenosti veće od četiri kilometra u punom iznosu tako da Gradska uprava Grada Bijeljina  ovom Odlukom participira  i subvencioniše troškove prevoza.

Na ovaj način Grad podržava princip besplatnog obrazovanja kako se ne bi pogoršala teška socio – materijalna situacija roditelja čija su djeca prinuđena da koriste usluge prevoza.

Skupštini Grada Bijeljina se predlaže da usvoji ovu Odluku, kako bi se obezbjedilo subvencionisanje troškova prevoza učenika putnika osnovnih škola u prvom polugodištu  školske 2020/2021. godine, srazmjerno broju radnih dana, iznosom od 30,00 KM  sa PDV-om, na način kako je to propisano ovom Odlukom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

U Bijeljini rođene TRI BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su tri bebe, odnosno jedan dječak...

SERVISNE INFORMACIJE za 7. maj: Prekidi u snabdijevanju vodom

Danas, zbog otklanjanja kvarova na vodovodnoj mreži, u vremenu od 08:00 do 14:30 časova, mogući su prekidi u vodosnabdijevanju...

VRIJEME DANAS umjereno do pretežno oblačno

Ujutru umereno do pretežno oblačno. Tokom prepodneva slaba kiša će početi ponegde na zapadu, a od sredine dana...

MEŠKOVIĆ: Zadovoljni smo rodom jagoda, ali ne i cijenom (video)

Proizvođač jagoda iz Čelića Mustafa Mešković, pričao je kakva je proizvodnja jagode ove godine, kao i isplati li...