BIJELJINA-TRB: Uspješno realzovane besplatne škole ronjenja, jahanja i alpinizma

Datum:

Share post:

Udruženje podvodnih aktivnosti TRB u prethodnom periodu uspješno je realizovalo besplatne škole ronjenja, jahanja i alpinizma za djecu i mlade sa područja grada Bijeljina, a kurseve je uspješno završio  71 polaznik.

Aktivnosti su realizovane u okviru projekta „Sport (ni)je privilegija“, u kojem je učestvovalo ukupno 87 polaznika, djece i mladih uzrasta od 10 do 18 godina.

 
„Kao izuzetno važne rezultate projekta istakli bi i formiranje alpinističke sekcije u okviru našeg udruženja, te pokretanje procedure formalnog organizovanja kluba ljubitelja konja i konjičkog sporta Popovi, što će značajno obogatiti sportske sadržaje Grada“, izjavio je koordinator projekta Jovica Petrović.

Organizatori su zahvalni Etno-selu „Stanišići“ koje je za potrebe održavanja škole ronjenja u zimskom periodu ustupilo zatvoreni bazen „Leonida“, Osnovnoj školi „Jovan Dučić“ koja se angažovala na animiranju korisnika, neformalnoj grupi ljubitelja konja i konjičkog sporta Popovi, kao i instruktorima ronjenja, jahanja i alpinizma koji su se angažovali na realizaciji projektnih aktivnosti.

Saradnici na projektu, koji su pružili značajnu pomoć i podršku u implementaciji aktivnosti su JU Centar za socijalni rad Bijeljina i JU Banja Dvorovi.

S ciljem uspostavljavanja dugoročne saradnje, biće potpisan Okvirni sporazuma o saradnji između Udruženja UPA TRB, Centra za socijalni rad Bijeljina i JU Banja Dvorovi, tokom završne konferencije za štampu, kojim će se definisati osnovni principi dugoročne saradnje u narednom periodu.

Projekat „Sport (ni)je privilegija“ realizuje se u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ZVIJEZDINI AFRIKANCI HIT WWIN LIGE BIH

Ovosezonski hit najjače fudbalske lige BiH su dva internacionalca iz Afrike Saliman Kayode i Goswill Vadze koji nastupaju...

“Brčanska princeza“ i višestruka šampionka razmišlja o prekidu karijere

Jedna od najtitularnijih odbojkašica u BiH, Žana Dragutinović (28) iz Brčkog razmišlja o prekidu karijere. Dojučerašnja reprezentativka BiH i...

KOJI ĆE ZAKON VAŽITI: CIK raspisuje izbore do četvrtka, na potezu partije iz Srpske

Kolegijum Centralne izborne komisije BiH danas bi trebalo da odluči kada će biti održana sjednica CIK na kojoj...

Putin položio zakletvu i preuzeo dužnost predsjednika Rusije u novom mandatu (foto,video)

Predsjednik Rusije Vladimir Putin položio je zakletvu na inauguraciji u Moskvi, čime je stupio na dužnost i započeo...