BIJELJINA: Stipendije za mlade postdiplomce

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore sa studentima postdiplomskih studija koji su na gradskom konkursu za finansiranje naučnoistraživačkih radova u akademskoj 2018/2019. godini dobili sredstva za finansiranje doktorske teze i master rada.

– Zahvaljujem se ovim mladim ljudima koji su odlučili da se u svom naučnom radu bave temama koje su društveno značajne, odnosno temama koje svojom strukturom i naučnim dometom doprinose napretku i razvoju Grada Bijeljina. Da se brinemo o budućnosti mladih i pametnih ljudi potvrda je i to što smo u 2019. godini povećali iznose stipendija, u prosjeku za 25 odsto. Najniža studentska stipendija iznosila je 170 KM, a sada je 200 KM, dok konačan mjesečni iznos zavisi od prosjeka ocjena stipendiste – istakao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

U akademskoj 2018/2019. godini Grad Bijeljina će sufinansirati izradu dvije doktorske teze u iznosu po 2.000 KM – tezu Andree Đukin sa Šumarskog fakulteta u Beogradu  "Analiza zelenih površina saobraćajnica Grada Bijeljina" i tezu Lidije Jovičić, sa Pedagoškog fakulteta u Bijeljini "Standardi kompetencija nastavnika za rad u kvalitetnoj školi".

Jednokratni novčani iznos od 1.500 KM za izradu master rada dobili su Pavle Golijanin sa Akademija umjetnosti
Univerziteta u Novom Sadu, za "Kratke priče sa androida" i Dragana Hajdarević sa Fakulteta poslovne ekonomije Bijeljina, za rad "Uloga finansijskih sistema u razvoju ekonomije Republike Srpske“.

TESTNA REKLAMA

Pored četiri naučno-istraživačke stipendije za postdiplomske studije, Grad Bijeljina finasira još 159stipendista, za šta se iz gradske kase godišnje izdvaja oko 280.000 KM.
 
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

NTV Arena Bijeljina obilježila 23 godine postojanja (foto)

Nezavisna televizija Arena danas je obilježila 23 godine postojanja, predanog rada i pravovremenog informisanja građana Semberije i Bijeljine....

Na poziv Mitropolije crnogorsko – primorske Dodik posjetio svetinje u Crnoj Gori

Na poziv Mitropolije crnogorsko - primorske srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik posjetio je svetinje u Crnoj Gori. -...

KABINET GRADONAČELNIKA: MJEŠTANI I SAVJETI MJESNIH ZAJEDNICA DA PRIJAVE PRIORITETE ZA ASFALTIRANJE I JAVNU RASVJETU

  Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Kompenzacioni fond Republike Srpske je na račun Agrarnog fonda Grada...

UGLJEVIK: ZA 90 DJECE IZ BORAČKE POPULACIJE PO 150 KM ZA ŠKOLSKE UDŽBENIKE

Boračka organizacija Ugljevik obezbijedila je zajedno sa opštinom po 150 KM za 90 djece iz boračkih kategorija kao...