BIJELJINA: Stanari Ulice Petrove gore negoduju – radnici građevinskog kompleksa uzurpirali put (foto)

Datum:

Share post:

Mještani Ulice Petrove gore u Bijeljini apeluju danima na nesavjesno parkiranje vozila od strane radnika građevinskog kompleksa na lokaciji „Vanekov mlin“, gdje je u toku izgradnja stambenih zgrada, jer zaposleni na gradilištu kao parking koriste ulicu i tako onemogućavaju normalno saobraćanje vozila.

– Radnici su bukvalno okupirali ulicu svojim vozilima. Rano dolaze na gradilište i pošto nemaju gdje da parkiraju, vozila ostavljaju uz ogradu nekadašnjeg Vanekovog mlina, u našoj ulici. Samim tim, pola ulice, koja je ionako uska, ostaje blokirano dok im se ne završi radno vrijeme. Ako krenemo negdje automobilom, a iz drugog smjera naiđe auto, nemoguće je mimoići se – kaže za portal InfoBijeljina jedan od stanovnika Ulice Petrove gore.

Drugi mještanin, čije je ime poznato redakciji, istakao je da radnici dolaze na posao oko 6.30, a odlaze u 18.00 časova, te da automobile parkiraju i u Ulici vojvode Putnika i Srpske doborovoljačke garde.

– Vrlo brzo se dogodi kolaps jer se desi i da je neko od mještana ostavio vozilo ispred kuće, a podsjetiću vas da se na početku Ulice Petrove gore nalazi Pošta, te su tu često parkirana i vozila ovog preduzeća. Ulica nam je blokirana vozilima gotovo 80 odsto, a njena važnost i prometnost su velike jer ona povezuje Kruševlje 2 i Kruševlje 1. Apelujemo da radnici parkiraju auta u dvorištu gradilišta, a ne kod komšija, i pozivamo nadležne da izađu i utvrde šta je problem – naveo je građanin iz Ulice Petrove gore.

Inače, na prostoru nekadašnjeg Vanekovog mlina u toku je izgradnja 406 stanova, a planirano je da stanovi budu završeni krajem 2025. godine.

Javnost je u aprilu 2022. godine bila u najmanju ruku šokirana informacijom da je Vanekov mlin, jedna od znamenitosti ovog kraja i objekat koji je proglašen za nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine, srušen bez ikakvog objašnjenja.
Dozvola za rušenje stigla je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, tačnije Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog naslijeđa, odakle su svojevremeno naveli da „ukoliko se kroz projekat stojećeg stanja utvrdi da nije moguća konzervacija i restauracija zbog konstruktivne stabilnosti ostataka, dozvoljeno je rušenje“.
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je najavio podnošenje krivične prijave, ali gradnja je u punom jeku.
Stanari Ulice Petrove gore, ali i okolnih ulica, od početka gradnje se žale na buku, na blizinu gradilišta, na građevinski plan koji će proizvesti dodatne infrastrukturne probleme nakon što 406 stanova bude useljeno, ali nadležni ostaju nijemi na njihove apele. 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: infobijeljina.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

‘’LAZARICE’’ će mještanima MZ Novi Dvorovi u nedjelju poželjeti igrom i pjesmom blagorodnu godinu

U nedjelju 28.04.2024. godine u 08.00 časova  Lazarice  će proći kroz naselje Novi Dvorovi, kada će u veseloj...

GRADONAČELNIK PETROVIĆ: Isplata prve dvije tranše za učenike osnovnih i srednjih škola do 30. aprila

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović pričao je o subvencijama za prevoz učenika osnovnih...

PLEJOF: JAHORINA –BUDUĆNOST, treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS

Večeras se u Palama igra treća utakmica finalne serije doigravanja u okviru MD shop 1.MLRS. Jahorina na korak od...

PREMINUO prim. dr Ljubiša Kusturić

U Bijeljini je preminuo prim. dr Ljubiša Kusturić spec. ginekologije i akušerstva. -Ovaj dan je započeo tužnom viješću za...