BIJELJINA: Rekonstruisana SPORTSKA SALA u Račanskoj ulici ponovo u upotrebi (foto, video)

Datum:

Share post:

Čast da prvi koriste rekonstruisanu sportsku salu imali su mladi košarkaši za koje je Sport klub organizovao turnir.

„Ono što je bitno istaći je da ovu sportsku salu koriste tri srednje škole i gradski sportski klubovi i da je ovo jedina sala u gradu koja ima sve uslove i za rukomet i za košarku. Za renoviranje sportske hale, uloženo je približno 400.000 KM. Prije 5-6 mjeseci, završili smo krovnu konstrukciju, jer je krov prokišnjavao, a nakon toga odradili kompletnu konstrukciju, promijenili parket i sve ono što je bilo neophodno da se sala osježi“, rekao je ovom prilikom Mićić.

Mićo Mićić

Gradonačelnik navodi da to nije sve što će uraditi kada je u pitanju sportska sala.

TESTNA REKLAMA

„Kandidovali smo salu za projekat energetske efikasnosti. Nadamo se da ćemo dobiti podršku od strane resornog ministartva i da ćemo moći da odradimo takozvano utopljavanje sportske hale. Ukoliko budemo u mogućnosti, promijenićemo sve prozore. U planu nam je da obložimo fasadnu ciglu, da bismo smanjili potrošnju energenata, a krajnji cilj nam je da umjesto čvrstog goriva, za grijanje sale koristimo plin koji je i ekološko bolji i efikasniji. Prije svega želimo da pomognemo učenicima, ali i sportskim klubovima koji koriste salu, a naravno, naš krajnji cilj je da u narednih par godina napravimo veliku sportsku dvoranu koja će primati 2-3 hiljade gledalaca“, istakao je Mićić.

Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Mladen Petrović izrazio je zadovoljstvo zbog otvaranja, odnosno reotvaranja ovakve gradske sportske dvorane.

„Imamo čast da rekonstruisanu dvoranu otvorimo turnirom za mlađe pionire košarkaše pod pokroviteljstvom Sport kluba, gdje će djeca imati priliku da nastupaju na osvježenom novom parketu. Možete da vidite da je parket stvarno dobro urađen i meni kao direktoru Direkcije je čast što ćemo u sljedećoj godini imati veliki broj sportista i klubova koji će nastupati u ovoj dvorani pod daleko boljim uslovima nego dosad“, rekao je Petrović.

Mladen Petrović

Rekonstrukcija je bila zahtjevna, jer je, kako kaže, sala stara preko 30 godina i za to vrijeme je parket samo jednom sređivan.

„Parket je kompletno zamijenjen i podloga je sada fleksibilna i mirni smo dugi niz godina što se toga tiče. Dvoranu trenutno koriste tri škole i pet sportskih klubova – dva odbojkaška, dva rukometna i jedan košarkaški klub“, istakao je Petrović.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

GRADONAČELNIK Bijeljine ODBIO da se pozdravi sa ministrom Pašalićem u rodnom Crnjelovu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, Boris Pašalić, zajedno sa ministrom komunikacija i transporta BiH, Vojinom Mitrovićem i...

Premijer Srpske pozitivan na korona virus

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković pozitivan je na virus korona (SARS-CoV-2). Premijer Višković ima blage simptome virusa i...

Donijeta odluka o usvajanju i provođenju Plana integriteta u Osnovnom sudu u Bijeljini

Na osnovu Smjernica za izradu i provođenje plana integriteta u pravosudnim institucijama Bosne i Hercegovine, koje je usvojio...

Večeras Pantelinsko duhovno veče u Bijeljini

U okviru tradicionalne manifestacije Pantelinski dani, u ponedeljak 8. avgusta, u 20 časova, u velikoj sali Centra za...