BIJELJINA: Potpisani ugovori o sufinansiranju projekata građana iz oblasti sporta, kulture i omladine

Datum:

Share post:

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić danas je sa predstavnicima udruženja građana čiji projekti su odabrani na osnovu Javnog oglasa za finansiranje projekata udruženja građana u 2020. godini potpisao ugovore o sufinansiranju projekata građana iz oblasti sporta, kulture i omladine.

„Kao i svih prethodnih godina i ove godine smo izdvojili značajna sredstva za kulturu, sport i omladinu. Danas potpisujemo prvi dio ugovora – sa sportskim klubova, omladinskim organizacija i to su ugovori u vrijednosti od oko 500.000 KM. Sutra ćemo potpisati ugovore sa NVO. Mi smo ove godine značajno radili i na infrastrukturi. Samo ove godine, uložićemo oko 4.721.000 KM u od toga najviše sredstava je izdvojeno za sport“, rekao je Mićić.

Kako je istakao, oko milion maraka će ove godine biti izdvojeno za sport ukoliko se ne računa infrastruktura.

„Najznačajnije što ćemo uraditi u kulturi je „Sokolski dom“. Tu će biti uloženo oko 1.500.000 KM  i nakon završetka, daćemo ga na upotrebu SKUD-u „Semberija“, SCPD „Srbadija“ i Gradskom pozorištu. Pored reflektora, ove godine radimo halu u školi u Patkovači. Ona iznosi blizu milion maraka. Rekonstruišemo, odnosno utopljavamo salu Gimnazije, a potpomogli smo i donaciju Srbije u školskoj sali u Velikoj Obarskoj“, istakao je Mićić.

TESTNA REKLAMA

Umjetnički rukovodilac SCPD „Srbadija“ Desanka Trakilović, izrazila je zadovoljstvo što „Srbadija“ i ove godine dobija sredstva iz gradskog budžeta.

Desanka Trakilović

„Imali smo sreću da su nam i ove godine odobrena sredstva, bez obzira na trenutnu situaciju koja je jako složena. Imamo dovoljno vremena da sve ispoštujemo. Termin nam je bio od 1. aprila do 1. decembra, tako da ćemo u „Muzičkim darovima“ ispoštovati sve što je planirano u okviru projekta. Koliko god sredstava da smo dobili, hvala im što su ih izdvojili u ovim teškim vremenima. Ova godina za nas, iako teška, donosi još nešto novo, a to je prostor koji ćemo dobiti na korištenje u Sokolskom domu. „Srbadija“ će nakon 28 godina od obnavljanja društva imati sreću da ima svoj prostor“, rekla je Trakilovićka.

Predsjednik KUD-a „Pletenica“ Aleksandra Cvijetinović rekla je da su ove godine dobili finansije za festival koji je trebao da bude održan krajem maja ove godine.

„Svake godine apliciramo za veliki festival koji organizujemo krajem maja, ali ove godine ćemo to da pomjerimo u skladu sa odredbama u budućem periodu. Festival se organizuje svake godine i u njemu učestvuje oko 1.200 učesnika. Festival je podijeljen u dvije etape: dječiji festival i omladinski i to je izvođački ansambl. Ove godine smo planirali da dodamo i oblik takmičarskog karaktera i to je trebala da bude prva godina takvog vida organizacije“, rekla je Cvijetinovićka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Gradonačelnik Petrović potpisao ugovor o nabavci udžbenika za osnovce od petog do devetog razreda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović danas se u Gradskoj upravi sastao sa predstavnicima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, gdje...

Dom zdravlja Bijeljina obavlja davanje četvrte doze vakcine protiv korona virusa

Saopštenje Doma zdravlja Bijeljina prenosimo u cjelosti: "Obavještavamo Vas da se u Higijensko-epidemiološkoj službi Doma zdravlja Bijeljina obavlja davanje...

Gradonačelnik Petrović donirao 283 književna djela JU Narodna biblioteka “Filip Višnjić“

Svake godine u okviru Pantelinskih dana Gradska uprava na čelu sa Gradonačelnikom pokloni Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ određen...

PODJELOM DIPLOMA POLAZNICIMA ZAVRŠENA OVOGODIŠNJA ŠKOLA PLIVANJA

Za šezdeset osmoro djece sa područja opštine Lopare podijeljene su diplome o završenoj školi plivanja koju je na...