Od petka ULAZAK U SRBIJU BEZ TESTIRANJA i samoizolacije

Datum:

Share post:

Krizni štab za borbu protiv korona virusa uputiće Vladi Srbije prijedlog da se od petka, 22. maja ukine obavezno testiranje i samoizolacija prilikom ulaska u zemlju.
 

Vlada Srbije na sutrašnjoj sjednici odlučivaće o ovoj mjeri.

Broj zaraženih u Srbiji, poslije skoka novooboljelih zbog lokalnog žarišta u Vranju, sada je u drastičnom padu. Najnovije testiranje pokazuje da je broj oboljelih u Srbiji, u odnosu na testirane, ispod jedan odsto – preciznije 0,6%, što se smatra ne samo odličnim rezultatom, već se Srbija kreće ka potpunom kraju epidemije. Ipak, još uvek nije proglašen kraj epidemije i svi treba da se pridržavamo osnovnih mjera – nošenje maski, držanje distance.

Na Kriznom štabu koji je danas održan razmatrana su dva modela koja se odnose na ulazak u Srbiju. Po prvom od petka bi trebalo ukinuti testiranje i samoizolaciju za sve koji ulaze u Srbiju, dakle i za naše državljane i za strance. Drugi prijedlog bio je da se od petka ukine za region, a od 1. jula za sve putnike u Srbiju.

Vladi Srbije je, ipak, upućena preporuka da se liberalizuje režim ulaska u Srbiju za sve od petka, ali će konačnu riječ ipak imati Vlada Srbije. Kako sada stvari stoje, za ulazak u Srbiju neće biti potreban test i testiranje na koronu, već će svi koji su "zdravstveno sumnjivi" biti pod epidemiološkim nadzorom.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: blic.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NS RS USVOJILA ZAKLJUČKE: Poništiti sve odluke Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...

NIKOLA STEVANOVIĆ iz Bijeljine na master studijama u Holandiji, DIPLOMSKI RAD POKLONIO rodnom gradu, želja mu je da se vrati u svoj kraj (video)

Gost “Razgovora sa povodom“ bio je mladi Nikola Stevanović koji je osnovnu školu završio u Bijeljini kao učenik...

Crveno-belo veče u Bijeljini podržali i Stefan Mitić i Miroslav Ilić iz Gračanice (foto,video)

Jedanaesto po redu Crveno-belo veče održano je u Bijeljini 26.marta. Pored velikog broja gostiju, navijača i ljubitelja Crvene Zvezde,...

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA NS RS: Poništiti sve odluke Kristijana Šmita i poštovati međunarodno pravo

Narodna skupština Republike Srpske zajedno sa nadležnim institucijama i organima Republike Srpske preduzeće potrebne mjere da bi se...