BIJELJINA: Mještani Dvorova prikupili pomoć za nastradale u zemljotresu u Turskoj (foto)

Datum:

Share post:

Mještani bijeljinskog naselja Dvorovi su finalizirali akciju prikupljanja pomoći za narod pogođen zemljotresom u Turskoj.

Dvorovljani ne zaboravljavaju pomoć turskih  civilnih službi i pomoći u poplavama 2014. godine.

Prikupljanju pomoći i akciji Mjesne zajednice Dvorovi se odazvalo oko 100 mještana, uključujući i Udruženje žena Beli Anđeo i Aktiv žena mjesnog odbora SNSD Amajlije, kao i mještani Suvog Polja, i Pošta Srpske.

U ovoj humanitarnoj akciji prikupljeni su garderoba, ćebad, posteljina, konzervirana hrana, igračke i slatkiši za djecu.

-Ovo se zove humanost na djelu, i sve pohvale onima koji su uzeli učešća i pomogli. Ne smijemo zaboraviti poplave 2014. godine koje su zadesile naš kraj, i odziv turskih civilnih službi koje su priskočile u pomoć najprije nama u Dvorovima, a zatim i drugim mjestima, kaže se u saopštenju Savjeta MZ Dvorovi.

-Ostali su u Dvorovima dok god je njihova pomoć bila potrebna. Mještani Dvorova to ne mogu zaboraviti, i ovo je najmanje što se moglo učiniti za njihov narod, koji je zadesila velika nesreća. Kamion sa svim stvarima je danas otišao za Doboj, gdje će se prikupljena pomoć priključiti konvoju koji ide za Tursku, zaključili su mještani Dvorova.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Omladina RSS donacijom Biblioteci obilježila Svjetski dan knjige i autorskih prava (foto)

Republička omladina Srpske /ROS/ donirala je 50 knjiga Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ povodom obilježavanja 23. aprila – Svjetskog...

Bijeljinska Biblioteka uručila priznanja „NAJ ČITALAC“

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava, pored popusta od 50% na godišnju cijenu članarine, bijeljinska Biblioteka "Filip...

MIĆO ŽIVIĆ: Ne “vozikajte se“ po Crnjelovu – gospodo iz EUFORA i NATO pakta vratite se tamo odakle ste došli (foto,video)

EUFOR u Obarskoj i Crnjelovu EUFOR ili Snage Evropske unije je naziv za vojsku u Bosni i Hercegovini koji nadgleda vojnu implementaciju Dejtonskog sporazuma.  Snage EUFOR...

VAŠA ’’BENELLI’’ OBUĆA BIJELJINA: Maturantima do 20% sniženja (foto,video)

Maturanti posjetite prodavnice ’’Benelli’’ obuće u Bijeljini i Brčkom i iskoristite priliku na popust do 20%. +387 55 212...