OPŠTINA LOPARE: PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Datum:

Share post:

U skupštinskoj sali Opštine Lopare održano je edukativno predavanje za poljoprivrednike.

Teme predavanja bile su bolesti i liječenje domaćih životinja, kao i određene izmjene i dopune u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za poljoprivredu.

Načelnik Lopara Rado Savić je izjavio da su ovakva predavanja veoma važna i poučna za poljoprivrednike sa naših prostora.

„Vjerujem da će našim poljoprivrednicima današnje predavanje zaista značiti. Dodaću da mi spremamo i jedno predavanje o voćarstvu koje će se održati uskoro, a kako će naša opština ove godine distribuirati 5 000 sadnica šljive, siguran sam da će i to predavanje imati značaja“, istakao je Savić.

Posebna pažnja na predavanju posvećena je bolestima ovaca.

Predavač i doktor veterine Oliver Stevanović rekao je da bolesti ovaca mogu biti veoma opasne, ali i da postoje načini koji mogu da pomognu u liječenju bolesti.

„Najopasnija bolest kod ovaca je bruceloza koja može da zarazi i čovjeka. Da biste bili sigurni pri kupovini ovaca da ne boluju od bruceloze, bitno je da tražite test na brucelozu ili analizu krvi ovaca „, izjavio je Stevanović.

Predstavnici Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Milan Novaković i Radmila Nešković su objasnili izmjene i dopune koje su nedavno donesene u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za poljoprivredu.

Oni su detaljnije posavjetovali i uputili poljoprivrednike kako da ostvare pravo na podsticaje.

Dragan Zarić, takođe predstavnik Resora, pričao je o uzgajanju industrijske konoplje.

Zarić je prisutnima približio Pravilnik o uslovima za uzgoj industrijske konoplje.

Radislav Davidović, samostalni stručni saradnik za poljoprivredu, izrazio je veliku zahvalnost predavačima i svim ostalima koji su prisustvovali predavanju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...