OPŠTINA LOPARE: PREDAVANJE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Datum:

Share post:

U skupštinskoj sali Opštine Lopare održano je edukativno predavanje za poljoprivrednike.

Teme predavanja bile su bolesti i liječenje domaćih životinja, kao i određene izmjene i dopune u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za poljoprivredu.

Načelnik Lopara Rado Savić je izjavio da su ovakva predavanja veoma važna i poučna za poljoprivrednike sa naših prostora.

„Vjerujem da će našim poljoprivrednicima današnje predavanje zaista značiti. Dodaću da mi spremamo i jedno predavanje o voćarstvu koje će se održati uskoro, a kako će naša opština ove godine distribuirati 5 000 sadnica šljive, siguran sam da će i to predavanje imati značaja“, istakao je Savić.

Posebna pažnja na predavanju posvećena je bolestima ovaca.

Predavač i doktor veterine Oliver Stevanović rekao je da bolesti ovaca mogu biti veoma opasne, ali i da postoje načini koji mogu da pomognu u liječenju bolesti.

„Najopasnija bolest kod ovaca je bruceloza koja može da zarazi i čovjeka. Da biste bili sigurni pri kupovini ovaca da ne boluju od bruceloze, bitno je da tražite test na brucelozu ili analizu krvi ovaca „, izjavio je Stevanović.

Predstavnici Resora za pružanje stručnih usluga u poljoprivredi Milan Novaković i Radmila Nešković su objasnili izmjene i dopune koje su nedavno donesene u Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za poljoprivredu.

Oni su detaljnije posavjetovali i uputili poljoprivrednike kako da ostvare pravo na podsticaje.

Dragan Zarić, takođe predstavnik Resora, pričao je o uzgajanju industrijske konoplje.

Zarić je prisutnima približio Pravilnik o uslovima za uzgoj industrijske konoplje.

Radislav Davidović, samostalni stručni saradnik za poljoprivredu, izrazio je veliku zahvalnost predavačima i svim ostalima koji su prisustvovali predavanju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MILIČEVIĆ: Na putu smo da obezbijedimo da na izbore izađemo kao Srpska demokratska stranka

Saopštenje za javnost SDS RS prenosimo u  cjelosti: SDS je na putu rješavanja i tehničkih problema vezanih za izlazak...

CACANOVIĆ: Čestitam OK ’’Radnik’’ Bijeljina – političari da se više ne reklamiraju preko sporta

Odbojkaši Radnika iz Bijeljine su odbranili titulu prvaka Bosne i Hercegovine, a sportski uspjeh im je preko svog...

DODIK: Rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena, definitivno će sahraniti BiH

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da rezolucija o Srebrenici, ako bude usvojena u Generalnoj skupštini UN,...

AD ’’GRAD’’ BIJELJINA: Dr Saša Lalić predsjednik Organizacionog odbora ’’Interagro 2024’’ – “ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ (foto)

“ZEMLJA SE BRANI JER HRANI, KAO MAJKA’’ U sali za sastanke AD“GRAD“ , održana je prva sjednica sa konstitutivnim...