Bijeljina: Komarci neće čekati tender

Datum:

Share post:

Visoke temperature, praćene padavinama, idealne su za razvoj larvi komaraca. Gradska uprava Bijeljina potpisala je ugovor sa preduzećem Eko zaštita, ali je dezinsekcija prolongirana zbog uložene žalbe druge firme.
 

U Gradskoj upravi kažu da čine sve što je u njihovoj moći da bi ubrzali postupak, kako bi ovaj posao za koji je iz budžeta izdvojeno 300.000 KM bez PDV-a, bio obavljen na vrijeme.

Najugroženija su mjesta uz Savu i Drinu, gdje su bare inkubatori za razvoj komaraca.

Iako je tender za izbor preduzeća koje će obavljati dezinsekciju u ovoj i naredne dvije godineraspisan još u januaru, a početkom aprila potpisan i ugovor sa Eko zaštitom, tretiranje komaraca ne može početi dok Kancelarija za razmatranje žalbi u Sarajevu ne donese odluku.

TESTNA REKLAMA

Načelnik Odjeljenja za privredu Dejan Savić kaže da su već uputili jednu urgenciju prema Kancelariji za žalbe da prioritetno uzmu u razmatranje njihovu žalbu.

Dejan Savić, Načelnik odjeljenja za privredu-Bijeljina

Građani brinu da ovog ljeta neće moći mirno da spavaju, ako dezinsekcija ne bude obavljena na vrijeme, jer smjena kiše i sunca pogoduje razvoju larvi komaraca.

Posljednjih nekoliko godina tretirana su sva vodena legla u gradskim, prigradskim i seoskim područjima gdje se ustanovi prisustvo larvi, a koje su već primjetne u Magnojeviću i Dragaljevcu.

Savjetnik za hemikalije Eko zaštite Bojana Petričević kaže da svakih sedam dana obilaze svako stanište gdje se razvijaju komaraci kako bi utvrdili borojnost da bi mogli preventivno djelovati da ne dođe do eskalacije.

U Gradskoj upravi tvrde da dezinsekcija ne kasni.

Savić kažeda se još nisu stekli uslovi za larvicidni tretman komaraca, jer površinska temperatura stajaćih i tekućih voda nije dostigla odgovarajuću temperaturu.

Ni deratizacija na području grada gdje "pacovi kolo vode" ne može početi do daljnjeg, jer su se na izbor preduzeća Eko zaštita za ovaj posao žalile dvije firme, pa se čeka epilog.

Za deratizaciju je iz budžeta izdvojeno 59.000 KM bez PDV-a.

Izvor: rtrs.tv

 

 

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Kako da vratite stari izgled Gmaila

Google mijenja dizajn za Gmail kako bi servis prilagodio dizajnerskim izmjenama koje su već načinjene na kompanijinim drugim...

AGRO SAVJET: Uzgajivači upozoravaju na greške koje pravimo – Jasni signali da je biljka pred uginućem

Većina nas griješi prilikom zalivanja i njegovanja sobnog cvijeća, a princip je zapravo veoma jednostavan. Stručnjaci smatraju da...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođene su dvije djevojčice i dva dječaka. Broj...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA 0 KROMPIR kg 1,00-1,50 KM 1 MLADI KROMPIR kg 1,50 KM 2 CRNI LUK kg 1,00-1,50 KM 3 BIJELI LUK kg 8,00 KM 5 PASULJ kg 4,00-5,00 KM 6 PAPRIKA...