BIJELJINA: Kolonija dječijeg prijateljstva

Datum:

Share post:

Od 9-15. juna u Bijeljini se održava Kolonija dječijeg prijateljstva na kojoj učestvuju djeca predškolskog uzrasta sa svojim vaspitačima iz sedam gradova BiH, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske.

Slaviša Vujanović, direktor Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj”, koji je domaćin ove kolonije, kaže da Bijeljina već drugi put organizuje ovu manifestaciju.

“Mi smo u 2012. godini bili domaćin Kolonije dječijeg prijateljstva. Podsjetiću vas da je Povelja o trajnoj saradnji predškolskih ustanova gradova Banjaluke, Cetinja, Ohrida, Peći, Sombora, Šapca, Velenja i Vukovara potpisana 1980. godine. Druženje, unapređenje prakse,  obogaćivanje sadržaja vaspitno – obrazovnog rada i razmjena iskustava trajala je sve do 1990. godine. Saradnja je obnovljena u 2008. godini na Cetinju. Osim posjete kulturno – istorijskim spomenicima, etno  – selu “Stanišići”, organizovaćemo zajedničku priredbu i malu olimpijadu”, izjavio je Vujanović.
Senka Vuksanović, direktor Javne predškolske ustanove sa Cetinja kaže da ova kolonija predstavlja jedno divno iskustvo za mališane iz različitih gradova.

“Na koloniju je stiglo po desetero djece iz sedam gradova, sa Cetinja, iz Sombora, Šapca, Vukovara, Štipa, Banjaluke, a tu su i djeca iz Bijeljine, kao domaćini. Mališani spajaju ono što odrasli razdvajaju. Sa ovakvih susreta odlazimo bogatiji za radost, sreću i nova prijateljstva”, kaže Senka Vuksanović.

TESTNA REKLAMA

Marina Latinović iz Vukovara kaže da na ovoj koloniji djeca upoznaju različite gradove, kulture i običaje, proširujući na taj način svoja znanja.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić zaželio je djeci iz sedam gradova i njihovim vaspitačima i direktorima predškolskih ustanova ugodan boravak u Bijeljini, istakavši da će se Bijeljina potruditi da bude dobar domaćin i da djeca sa ove kolonije odu puna predivnih utisaka i novih saznanja i prijateljstava.

Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

TRIVIĆ U BIJELJINI: Gradonačelnik Petrović se odlično nosi sa svim izazovima koji potiču iz domena politike (foto)

Pantelinskoj duhovnoj večeri u Bijeljini, prisustvovala i potpredsjednik PDP RS i kandidat za predsjednika RS Jelena Trivić koja...

BIJELJINA: Održano Pantelinsko duhovno veče (foto)

Večeras je u Bijeljini u Centru za kulturu "Semberija" održano Duhovno veče u sklopu Pantelinskih dana. Duhovnoj večeri...

BIJELJINA: Delegacija SPS na manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče“

Delegacija SPS Bijeljina prisustvovala je večeras kulturnoj manifestaciji “Pantelinsko duhovno veče” u Bijeljini. Delegaciju bijenskog SPS su predvodili dr...

ŠAROVIĆ U BIJELJINI: Semberija ima veliki potencijal da bude najrazvijenija regija u BiH (foto)

Mirko Šarović, predsjednik SDS RS i kandidat za Srpskog člana Predsjedništva BiH na oktobarskim izborima, prisustvovao je večeras...