BIJELJINA: Kako je raspoređen novac za uređenje zelenih površina?

Datum:

Share post:

28.152 KM za sadnice
Lani je u Bijeljini posađeno 177 sadnica – u Gradskom parku, 29, a ostale na šetalištu pored kanala Dašnice i njihova ukupna vrijednost iznosi 28.152 KM (sa PDV-om), navedeno je u informaciji koja će 3. marta naći na sjednici gradske Skupštine.

U toku 2020. godine sklopljen je i ugovor za izradu i ugradnju kanti, koje su postavljane na prostoru grada Bijeljina.

Za kante 10.108 KM
– Nabavljeno je ukupno 27 kanti, čija je vrijednost iznosila 10.108 KM – navedeno je u informaciji o zaštiti životne sredine i održavanju javnih zelenih površina na području grada za 2020. godinu.

Održavanje Gradskog parka 109.991 KM
Vrijednost održavanja Gradskog parka u toku prošle godine iznosila je 109.991 KM (sa PDV-om).

U informaciji je navedeno da je za košenje ambrozije na području grada Bijeljina, nakon sprovedenog postupka javne nabavke, zaključen ugovor o pružanju usluga sa najpovoljnijim ponuđačem.

Za ambroziju 27.553 KM
Vrijednost ugovorenih usluga iznosi 27.553 KM (sa PDV-om) i ugovor je u potpunosti realizovan, prilikom čega je pokošeno 588.746 metara kvadratnih površine.

Zelene površine imaju višestruku ulogu
U informaciji je navedeno da zelene površine predstavljaju važnu urbanističku komponentu za oblikovanje i estetsko uređenje i unapređenje životnog prostora jer se važnost zelenila i drvoreda ogleda u borbi sa štetnim gasovima, prašinom i čađi, razmjenom gasa, pri zaštiti od buke, kao i od mikroklimatskih uslova.

– Najznačajnije zelene površine u gradu su centralni gradski trg – Trg Kralja Petra Prvog Karađorđevića, koji predstavlja najbolje oblikovanu i njegovanu zelenu površinu, kao i Gradski park, koji predstavlja oazu zelenila, a zelene površine se odnose i na blokovsko zelenilo, zelenilo duž saobraćajnica, skverove i mnoge druge – navedeno je u Informaciji.

U informaciji je naglašeno da u gradskim sredinama zelene površine imaju višestruku ulogu, od sanitarno-higijenske do dekorativno-estetske.

– Da bi zelene površine Bijeljine u potpunosti odgovarale svojoj sve značajnijoj ulozi mora im se posvetiti posebna pažnja, počev od projektovanja i podizanja zelenila, do stalnog održavanja i zaštite svih postojećih objekata javnog gradskog zelenila – navodi se u informaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Futsaleri Sarajeva idu u finale – eliminisali Radnik MD Shop Bijeljina

Futsaleri Sarajeva su u drugoj utakmici polufinalne serije Premijer lige Bosne i Hercegovine savladali Radnik 7:6 i tako...

DŽAJIĆ: Uspesi „crveno-belih” za poštovanje

PREDSEDNIK FSS DRAGAN DžAJIĆ PREZADOVOLjAN SEZONOM KLUBA IZ LjUTICE BOGDANA Crvena zvezda je i ove godine u velikom stilu...

GRADAŠČEVIĆ: Brojnija, i na višem nivou, na svečanost otvaranja džamije Arnaudije došla politička delegacija iz Ankare nego iz Sarajeva

Mustafa Gradaščević potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina i funkcioner SDA tvrdi da je brojnija, i na višem nivou, na...

KONKURS ZA FINANSIRANJE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKIH RADOVA U AKADEMSKOJ 2023/2024. GODINI

Na osnovu člana 9 Odluke o stipendiranju i nagrađivanju učenika i studenata („Službeni glasnik opštine Bijeljina“, broj 16/21)...