BIJELJINA: Evo šta su rekli Dodik i Mićić!

Datum:

Share post:

Ovo je važan dan za Bijeljinu i Republiku Srpsku, jer smo definisali trasu jednog od najvažnijih infrastrukturnih objekata, trasu budućeg autoputa od Rače do Bijeljine i dalje ka Brčkom, izjavio je član Predsjendištva BiH Milorad Dodik nakon radnog sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, resornim ministrima u Vladi RS i direktorima javnih preduzeća koja se bave izgradnjom i održavanjem putnih komunikacija u RS.

„Očekujemo da do 20. juna i Skupština grada Bijeljina  donese izmijenjeni prostorni plan, te da se nakon toga pristupi projektovanju i pripremama za izgradnju trase budućeg auto – puta.

Srbija se obavezala da će izgraditi novi most na Rači, a već su počele i pripreme za izgradnju auto – puta od Kuzmina ka Rači, na teritoriji Srbije. Ne treba gubiti vrijeme, već treba intenzivno raditi na pripremi za početak izgradnje auto – puta“, naglasio je Milorad Dodik, istakavši da će i krak gasovoda „Turski tok“pratititi trasu budućeg auto – puta ka Banjaluci.
Naglasivši da je Bijeljina jedan od strateški važnih gradova u RS, Dodik je naglasio da postoji dobra konekcija između lokalnih vlasti i Vlade RS, što je preduslov da se dogovoreni projekti realizuju kvalitetno i u što kraćem roku.

TESTNA REKLAMA

 „ Grad Bijeljina, u saradnji sa Ministasrtvom poljoprivrede, realizuje i projekat navodnjavanja oko 500 hektara zemljišta u Crnjelovu. Inoviran je sistem protivgradne zaštite, a mi očekujemo i nastavak aktivnosti na pripremama za izgradnju drinskog nasipa. Tražimo da se konačno utvrdi trasa nasipa i da otpočne izgradnja nasipa koji će odbraniti ovo područje od novih eventualnih poplava“, istakao je Milorad Dodik, obećavši da će i Vlada RS svojim sredstvima pomoći izgradnju fiskulturne dvorane u Patkovači, za koju je Vlada Srbije izdvojila oko 500.000 KM.

Dodik je podsjetio da su semberski poljoprivrednici u prošloj godini naplatili oko 15 miliona podsticaja za poljoprivredu, da se stvari odvijaju dobrim tempom i da će izgradnja auto – puta predstavljati decenijski i civilizacijski projekat za ovu regiju.

Gradonačelnik Mićo Mićić, osim važnosti utvrđivanja trase budućeg auto – puta, što je rezultat današnjeg sastanka, govorio je i o izmještanju autobuske stanice iz centra grada, neophodnosti izgradnje mjerne stanice za protok gasa i pripremama za izgradnju nove sportske hale u Bijeljini.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...