BIJELJINA: Dodatnih 500.000 KM za podsticaj poljoprivredi

Datum:

Share post:

Pojava korona virusa, ostavila je negativne posljedice kako na zdravlje stanovništva, tako i na ekonomiju i privredne aktivnosti naše regije. Velike negativne posljedice trpe i poljoprivredni proizvođači koji su krajnjim naporima u proljeće uspjeli da obrade svoje njive i započnu novu proizvodnju.
 
„Nažalost, poljoprivredni proizvođači sad nemaju kome da prodaju svoje proizvode, jer kupci koji su dolazili iz drugih gradova i zemalja, zbog pojave korona virusa sada ne dolaze i ne kupuju poljoprivredne proizvode od naših proizvođača, a domaći kupci nisu u mogućnosti da kupe sve ono što naš proizvođač proizvede. Siguran plasman imaju samo oni proizvođači koji su ugovorili proizvodnju, ali je pitanje da li će cijene u otkupu biti realne. Zbog cijele ove situacije Odjeljenje za poljoprivredu sa Gradskom upravom i Gradonačelnikom je kroz rebalans budžeta obezbijedilo dodatnih 500.000 KM za podsticaje poljoprivredne proizvodnje“, rekao je načelnik Odjeljenja za poljoprivredu Mladen Savić i dodao da sada podsticaji za ovu godinu iznose 1.600.000 KM.

Mladen Savić, načelnik Odjeljenja za poljoprivredu 

 
 Kroz izmjene programa podsticaja, ići će se na povećanje iznosa sredstava određenih stavki (stočarstvo, plastenička proizvodnja) kako bi se isplatili maksimalni iznosi podsticaja za razliku od prethodnih godina.
 
„Iskreno se nadamo da ćemo na ovaj način uspjeti bar koliko-toliko da pomognemo našim poljoprivrednim proizvođačima da umanje gubitke koje imaju u svojoj proizvodnji“, zaključio je Savić.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com
 
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Rukometaši Bijeljine dočekuju Kozaru iz Gradiške

Rukometaši Bijeljine dočekaće Kozaru iz Gradiške u derbiju 19. kola "m:tel" Prve lige Republike Srpske u subotu sa...

U Srpskoj rođena 31 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođena je 31 beba, 18 djevojčica i 13 dječaka. Najviše beba rođeno...

VRIJEME DANAS toplije i sunčano

Ujutru pretežno vedro, oko reka i po kotlinama ponegde prolazna magla. Tokom dana toplije i sunčano uz malu...

POMOĆ PEDIJATRIJSKOJ ONKOLOGIJI: Nikola Rokvić na putu HODOČAŠĆA do manastira Nektarija Eginskog (video)

"Idemo dalje za dječju radost" Koliko je Nikola Rokvić skupio novca nakon 5 DANA HODOČAŠĆA Prije pet dana, ispred...