BALORDA: Oprez prilikom paljenja vatre za Prvi maj – BUDITE OPREZNI I ODGOVORNI

Datum:

Share post:

Prvomajski praznici su pred pragom, što znači da će, kao i svake godine, mnogi građani Bijeljine pohrliti u prirodu na uranak, gdje će uživati u društvu, hrani i piću. Ipak, nadležni apeluju na ljude da se ponašaju odgovorno i savjesno, te da prirodu ostave očuvani i čistu.

Građani da poštuju Zakon o zaštiti od požara

Građani Bijeljine koji se odluče da praznik rada provedu u prirodi i tom prilikom pripremaju hranu na roštilju, moraju biti oprezni i poštovati Zakon o zaštiti od požara, saopštio je za Dešavanja u Bijeljini Dejan Balorda, zamjenik Starješine Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina, te podsjetio da je za kršenje tog propisa predviđena novčana kazna.

-Uživajte za Prvi maj, ali budite oprezni i odgovorni, poručio je građanima Bijeljine Dejan Balorda, zamjenik Starješine Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina!

Upravo kada je riječ o loženju vatre na otvorenom prostoru nadležni iz vatrogasne jedinice Bijeljina apeluju da se prilikom boravka u prirodi vatra loži isključivo na mjestima koja su za to određena i bezbijedna, s obzirom da je često bilo slučajeva da su se usljed nekontrolisanog paljenja vatre događali požari, manjih ili većih razmjera.

SREĆAN PRVI MAJ – PAZITE GDJE PALITE VATRU!

-Za one koji nisu upoznati sa zakonom, paljenje vatre na izletištima je zabranjeno, osim na posebno obielježenim mjestima i uz odgovarajuću opremu, rekao je za  Dešavanja u Bijeljini Balorda.

Takođe, zamjenik Starješine TVSJ Bijeljina Dejan Balorda je apelovao na sve naše sugrađane da se ne ostavlja smeće na izletištima, da se svo pokupi i spakuje u kese te odloži u kontejnere u gradu.

Balorda je na kraju razgovora za Dešavanja u Bijeljini svim građanima Bijeljine čestitao Međunarodni praznik rada – 1. MAJ, te još jednom istakao da se požari na otvorenim prostorima veoma brzo šire i predstavljaju realnu opasnost po živote građana, te da se građani u slučaju potrebe obrate za pomoć bijeljinskim vatrogascima koji su u pripravnost 24 sata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O'Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira...

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...