Arsenović: Prioritet smanjenje distributivnih gubitaka i modernizacija mreže 

Datum:

Share post:

Povećanje   fakturisanje električne energije   za    oko 1,7 miliona maraka , smanjenje  distributivnih  gubitaka   na oko 7,79  %  , te ulaganja u elektro- energetsku mrežu , najznačajniji su rezultati koje je „Elektro- Bijeljina“ ostvarila tokom prošle godine.

Direktor  ovog preduzeća   Vaso Arsenović  istakao je da će smanjenje distributivnih gubitaka i dalje biti prioritet u djelovanju preduzeća.

Implementacijom kredita Evropske banke za obnovu i razvoj od 15 miliona evra i angažovanjem 20 miliona KM vlastitih sredstva, koji su predviđeni za rekonstrukciju mreže svih nivoa i nabavku  oko 50.000 `pametnih` brojila za daljinsko očitanje, stvorićemo pretpostavke za još uspješnije poslovanje, čime ćemo i nivo distributivnih gubitaka svesti na još niži nivo", rekao je Arsenović.

U rekonstrukciju mreže tokom prošle godine investirano je oko 5 miliona maraka na području  svih radnih jedinica.

TESTNA REKLAMA

On je rekao da se na području Semberije vode aktivnosti u cilju boljeg elektro napajanja potrošača sa područja Amajlija I Novog sela . Očekuje da će dalekovod Amalije biti završen za mjesec dana .

Izvor: ntvarena.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Danas se obilježava Sveta Petka Trnova

Srpska pravoslavna crkva i vernici slave praznik posvećen prepodobnoj mučenici Paraskevi, u narodu poznatoj kao Petka Trnova Praznik Svete...

Ekstenzija za Chrome i Edge krade imejlove korisnika

Malver koji su istraživači iz firme Volexity nazvali SHARPEXT je u formi ekstenzije za veb pregledače Google Chrome...

AGRO SAVJET: Kako napraviti gajilište za proizvodnju šampinjona

U intenzivnom gajenju šampinjona postoje gajilišta u kojima se odvija čitava proizvodnja počev od unošenja zasijane podloge do...

SERVISNE INFORMACIJE za 8. avgust: Prekidi u snabdijevanju vodom

Zbog otklanjanja kvara na vodovodnoj mreži i priključenja novog korisnika na vodovodnu mrežu, danas će, u vremenu od...