Anonimni donator ispunio obećanje

Datum:

Share post:

Maloj Metohiji srećno rođenje i neka je sreća prati kroz život, žele donator i njegov zastupnik, napisao je anonimni dobrotvor u poklon čestitki u kojoj se nalazilo 2.000 KM, a koju je porodici Radovanović iz Kostajnice, kod Doboja, uručio njegov zastupnik Saša Živanović, direktor škole u Osječanima.

Metohija Radovanović je rođena 8. januara i četvrto je dijete roditelja Damjane (30) i Danijela (33), koji imaju još tri dječaka – Milorada, Zorana i Mihajla, đake sedmog, šestog i četvrtog razreda osnovne škole.

Njenim rođenjem i krštenjem Radovanovići su ispunili uslove za novčani dar koji svim parovima koji u toku ove godine u Zvorničko-tuzlanskoj eparhiji dobiju treće i četvrto dijete poklanja anonimni dobrotvor.

“Beba je dobro. Zdrava je i napredna, dobro smo. Beba je krštena na Bogojavljenje, baš smo htjeli da se krsti na taj dan. Kada smo saznali da nosim curicu, bilo nam je izrazito drago pošto imamo tri dječaka”, ispričala je Damjana za te dodala da nema posebnog razloga zašto su odlučili da djevojčici daju tako simbolično ime.

Pohvalila je svoje dječake, koji su, kaže, veoma poslušni i pomažu joj da se izbori sa svim kućnim obavezama, a Mihajlo i Zoran koje smo zatekli kod kuće objasnili su koja su njihova zaduženja.
“Unosimo drva, usisavamo, sređujemo kuću, itd”, kazao je Mihajlo, dok je njegov brat Zoran, koji je više angažovan oko sestre, dodao da je on uspavljuje kad mama nešto radi oko kuće.

TESTNA REKLAMA

Njihov brat Milorad je u vrijeme naše posjete bio u školi.
Glava porodice Danijel kaže da nije zaposlen, ali ističe da ko hoće da radi uvijek nađe posla, te zarađuje radeći svojim traktorom po selu. Kada mu se ukaže prilika, pomaže na građevini ili se otisne u inostranstvo.
Četvrto dijete je, kaže, bilo planirano, iako ni supruga ne radi.

Malo je supruga oklijevala, ali je na kraju, uz dogovor, odlučila da opet rodi. Kad već ne možemo imati neko veće bogatstvo, makar imamo tu porodicu, djecu. To i jeste neko veliko bogatstvo”, iskren je Danijel.

Da anonimni donator dodjeljuje novčana sredstva bračnim parovima saznali su, kaže, na društvenim mrežama. U početku su mislili da je riječ o šali, tako da nije obraćao previše pažnje na to.

“Ipak je to velika svota novca da neko daruje”, navodi Danijel.

Metohija je prvo dijete u Zvorničko-tuzlanskoj eparhiji koje je dobilo novčani dar, a iako se roditelji masovno javljaju zastupnicima dobrotvora, mnogi od njih ne ispunjavaju uslove koje je postavio.

“Nama se dostavlja i kućna lista i krštenica iz crkve, tako da zasad nismo dobili validne dokumente. Dobili smo dosta pisama čiji pošiljaoci, nažalost, ne ispunjavaju uslove”, naveo je Saša Živanović, zastupnik anonimnog donatora.

Izvor: noviglas.info/nezavisne.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

ANALIZA: Kome ide u prilog više kandidata za predsjednika Republike Srpske

Za fotelju u Palati Republike na oktobarskim izborima boriće se 31 kandidat. Ali, sve procjene, očekivano, govore da...

BIJELJINA: NIKOLA VLAČIĆ NOVO LICE U KMF “RADNIK“

KMF Radnik iz Bijeljine angažovao je još jedno novo ime pred početak Premijer lige BiH u futsalu. Novo lice...

PIKSEL održao predavanje u prostorijama GO Ujedinjene Srpske u Bijeljini (foto)

Večeras je u prostorijama Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Bijeljina održan sastanak na kome je prisustvovao šef Centra za...

BIJELJINA: Sastanak Gradonačelnika sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika i Agrarnog fonda

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas u Gradskoj upravi sastanak sa predstavnicima udruženja poljoprivrednika sa područja Semberije i...