Saopštenje za javnost prof. dr Slobodana Stanića člana Predsjedništva Narodnog fronta prenosimo u cijelosti:

Najbolja reklama za svaku zdravstvenu ustanovu trebala bi biti kvalitet usluga koje pruža pacijentima a ne ,,virtuelne bajke’’, poručuje član Predsjedništva Narodnog fronta prof. dr Slobodan Stanić reagujući na odluku direktora UKC-a Banjaluka Vlade Đajića da marketinškoj firmi plati izradu virtuelne šetnje kroz tu zdravstvenu ustanovu.

Stanić smatra da se umjesto za virtuelnu šetnju novac trebao usmjeriti u znatno važnije stvari.

,,Grijanje u najvećoj zdrvastvenoj ustanovi u Republici Srpskoj je nepouzdano. Klimatizacija u centralnom bloku, za koju je potrošeno 100 miliona evra i dalje ne funkcioniše. Na Klinici za psihijatriju pacijenti su smješteni u nehumanim uslovima’’ podsjeća dr Stanić i pita:

,,Šta je sa davno obećanom vantjelesnom oplodnjom? Da li vam je i ko sugerisao da tu oblast ne razvijate? Koliko je transplantacija urađeno u UKC-u? Da li je cilj povećanje transplatacija bubrega, kako bi se unaprijedio život hemodijaliznih pacijenata, ili je cilj što više hemodijaliza kako bi neko naplaćivao te usluge?’’

Stanić od direktora UKC-a Republike Srpske očekuje i informaciju o izgradnji ,,Skadra na Bojani’’, odnosno famoznih garaža koje su postale finasijske rupe bez dna. Zanima ga i šta je sa Bankom humanog mlijeka za čiju izgradnju su potrošena ogromna sredstva, ali se nakon predizbornog otvaranja te ustanove ništa ne dešava.

,,Našim pacijentima, koji bi u UKC trebali dolaziti iz svih krajeva Republike Serpske, treba lijepa riječ i ljubaznost, kvalitetna dijagnostika i adekvatno liječenje u stvarnom, a ne u virtuelnom svijetu’’ kaže dr Stanić i pita zašto se sve više pacijenata iz Srpske liječi u Beogradu, a ne u Banjaluci.

Direktoru UKC-a Republike Srpske dr Stanić poručuje da se iz virtuelnog svijeta vrati u stvarnost i pozabavi nizom problema od bezbjednosti pacijenata (padovi isamoubistva), preko pogrešnih dijagnoza i lijekova, do smrti pacijenata u okolnostima koje su suprotne prirodnom toku bolesti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име