STANIĆ, NF: KVALITETNO LIJEČENJE U STVARNOM SVIJETU ILI VIRTUELNA ŠETNJA?

Datum:

Share post:

Saopštenje za javnost prof. dr Slobodana Stanića člana Predsjedništva Narodnog fronta prenosimo u cijelosti:

Najbolja reklama za svaku zdravstvenu ustanovu trebala bi biti kvalitet usluga koje pruža pacijentima a ne ,,virtuelne bajke’’, poručuje član Predsjedništva Narodnog fronta prof. dr Slobodan Stanić reagujući na odluku direktora UKC-a Banjaluka Vlade Đajića da marketinškoj firmi plati izradu virtuelne šetnje kroz tu zdravstvenu ustanovu.

Stanić smatra da se umjesto za virtuelnu šetnju novac trebao usmjeriti u znatno važnije stvari.

,,Grijanje u najvećoj zdrvastvenoj ustanovi u Republici Srpskoj je nepouzdano. Klimatizacija u centralnom bloku, za koju je potrošeno 100 miliona evra i dalje ne funkcioniše. Na Klinici za psihijatriju pacijenti su smješteni u nehumanim uslovima’’ podsjeća dr Stanić i pita:

,,Šta je sa davno obećanom vantjelesnom oplodnjom? Da li vam je i ko sugerisao da tu oblast ne razvijate? Koliko je transplantacija urađeno u UKC-u? Da li je cilj povećanje transplatacija bubrega, kako bi se unaprijedio život hemodijaliznih pacijenata, ili je cilj što više hemodijaliza kako bi neko naplaćivao te usluge?’’

Stanić od direktora UKC-a Republike Srpske očekuje i informaciju o izgradnji ,,Skadra na Bojani’’, odnosno famoznih garaža koje su postale finasijske rupe bez dna. Zanima ga i šta je sa Bankom humanog mlijeka za čiju izgradnju su potrošena ogromna sredstva, ali se nakon predizbornog otvaranja te ustanove ništa ne dešava.

,,Našim pacijentima, koji bi u UKC trebali dolaziti iz svih krajeva Republike Serpske, treba lijepa riječ i ljubaznost, kvalitetna dijagnostika i adekvatno liječenje u stvarnom, a ne u virtuelnom svijetu’’ kaže dr Stanić i pita zašto se sve više pacijenata iz Srpske liječi u Beogradu, a ne u Banjaluci.

Direktoru UKC-a Republike Srpske dr Stanić poručuje da se iz virtuelnog svijeta vrati u stvarnost i pozabavi nizom problema od bezbjednosti pacijenata (padovi isamoubistva), preko pogrešnih dijagnoza i lijekova, do smrti pacijenata u okolnostima koje su suprotne prirodnom toku bolesti.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...