Tim Civilne zaštite Srpske angažovan u mjestu Ljubno

Datum:

Share post:

Tim Republičke uprave civilne zaštite sa mehanizacijom trenutno radi u Sloveniji na uređenju korita rijeke Savinje, a slobodno ljudstvo pomaže građanima mjesta Ljubno u Savinjskoj regiji na sanaciji štete nastale usljed katastrofalnih poplava koje su pogodile tu zemlju, izjavio je Srni vršilac dužnosti direktora Uprave Milan Novitović.

Novitović je rekao da su ga tokom jučerašnjeg dana više puta zvali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i premijer Radovan Višković da se informišu o situaciji i ljudima na terenu, kao i da ponude svu neophodnu podršku u logistici.

„Juče smo imali izuzetno aktivan radni dan sa kolegama iz Hrvatske i Srbije. Svaki trenutak koristimo da bilo kojem timu na terenu pomognemo. Prisutne su i ekipe iz Slovačke, Ukrajine i NJemačke, kao i veliki broj volontera“, naveo je Novitović.

On je dodao da radni dan počinje od 7.00, a završava se oko 19.00 časova, te da se konstantno radi.

„Što se tiče zemlje domaćina, izuzetno su organizovani. Kompletna logistika, od smještaja, ishrane, distribucije goriva je besprekorna. Naš vođa tima i oficir za vezu veoma dobro sarađuju. Izvještaji se dostavljaju i Evropskom mehanizmu civilne zaštite, kao i Republičkoj upravi civilne zaštite“, rekao je Novitović.

Prema njegovim riječima, i lokalni stanovnici su izuzetno dobro organizovani, s obzirom da je ovo već deseti dan od poplava, pa su se već privikli i dobro uhodali u svim aktivnostima.

Novitović je rekao da tokom dana očekuju da im se pridruže i kolege iz Federalne uprave civilne zaštite.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs/srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zvijezda 09 pobjednik u Laktašima

Gosti iz Semberije su konačno prekinuli niz poraza. U Premijer ligi im ne cvjetaju ruže, ali su u...

BIJELJINA: Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske

Radnik izbacio Borac iz Kupa Republike Srpske Fudbaleri Borca neće imati priliku da odbrane trofej Kupa "Dr Milan Jelić"...

Korisnici Dnevnog centra za djecu u riziku u Bijeljini organizovali priredbu povodom Dječije nedjelje (foto)

Tradicionalno, prve sedmice oktobra, djeca iz Dnevnog centra za djecu u riziku Centra za socijalni rad Bijeljina, obilježavaju...

BOSIĆ, SDS: Odbijanje Zakona o PDV je neviđen izraz bahatosti

Mladen Bosić, delegat u Domu naroda, govoreći o stavu SNSD-a i neusvajanju Zakona o podizanju limita za ulazak...