Profesorica DESANKA TRAKILOVIĆ ODLIKOVANA Ordenom Njegoša III reda

Datum:

Share post:

Povodom 9. januara – dana Republike Srpske, predsjednica Željka Cvijanović dodijeliće Orden Njegoša III reda profesorici Desanki Trakilović, umjetničkom rukovodiocu SCPD „Srbadija“.

U obrazloženju stoji da se Orden dodjeljuje za priznati rad u kulturnom i duhovnom razvitku kao i za posebne zasluge na polju javne djelatnosti, kojima se doprinosi opštem napretku Republike Srpske.

-Ovo je velika čast i sreća. Nisam skromna, ali ću reći da nisam ja toliko dobra, koliko su drugi loši. Možda nemaju energiju koju ja imam. Sama sam, svojim rukama, izgradila nešto mnogo veliko, a nedostaje nam krov nad glavom. Mislim da ćemo i to dobiti sledeće godine, i da će Sokolski dom biti dom Srbadije, kako nam je i obećano, rekla je za Bijeljina danas prof Trkailović, koja je prije deset godina odlikovana i ordenom Svetog Save.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

 

Novi komentar

Komentara

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...