EMA KOVAČ IZ BIJELJINE NAJBOLJA ATLETIČARKA RS u 2019. u kategoriji "cicibanke"

Datum:

Share post:

Mlada bijeljinska atletičarka Ema Kovač je u petak, na svečanosti Atletskog saveza Republike Srpske održanoj u Doboju, proglašena za najbolju atletičarku Atletskog saveza Republike Srpske u 2019 godini u kategoriji "cicibanke".
 

Ema Кovač je rođena 2008 godine u Bijeljini. Učenica je šestog razreda OŠ „Кnez Ivo od Semberije, a atletikom se aktivno bavi nepune dvije godine. Kao takmičar učestvuje na raznim atletskim događajima tek godinu dana, a već je dvostruka prvakinja Bosne i Hercegovine i četvorostruka prvakinja Republike Srpske, sa aktuelnim rekordom Bosne i Hercegovine u svojoj uzrasnoj kategoriji.

Ema je otvorila sezonu dobrih rezultata u februaru kada je osvojila prvo mjesto na međunarodnom krosu pod nazivom „ Beli Кros" i po prvi put u istoriji našeg grada, poslije 52 godine održavanja ove trke, u naš grad donijela zlatnu medalju i pehar.

Dobri rezultati su se nizali, a medalje je donosila sa svakog takmičenja. U martu je u Brčkom na Pojedinačnom prvenstvu Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u krosu bila dvostruka prvakinja Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u najtežoj disciplini na 1000 metara. U maju je u Čitluku održano Prvenstvo BiH za cicibanke, gdje je osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Bosne i Hercegovine za cicibanke u diciplini na 600 metara.

Učestvovala je sa starijom uzrasnom kategorijom na Republičkom takmičenju za mlađe pionirke i osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske za mlađe pionirke u disciplini na 600 metara sa oborenim rekordom BiH (1.46).

U Banja Luci na Pojedinačnom prvenstvu Republike Srpske za cicibanke je osvojila prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske u disciplini na 60 metara. Isti dan se takmičila i u disciplini na 200 metara i osvojila takođe prvo mjesto i titulu prvakinje Republike Srpske u ovoj disciplini.

Povodom dana Oslobođenja Beograda, na međunarodnoj uličnoj trci koja se održava 68. put pod nazivom „Trofej Beograda", osvojila je prvo mjesto u disciplini na 200 metara. Napominjemo da u ovako dugoj istoriji održavanja trke, ovaj Trofej je po prvi put od strane nekog atletičara donijet u naš grad.

Osim ovih, učestvovala je još u velikom broju uličnih atletskih trka na kojima je uglavnom osvajala zlatne medalje, a sve to je dovelo do ove prestižne nagrade koju joj je na kraju sezone dodijelio Atletski savez RS.

Bez obzira na to što je kraljica sportova u zapećku u našem gradu, a izdvojena sredstva ne pokrivaju ni troškove odlaska na takmičenje, mladi atletičari AK „Akademac" ostvaruju zavidne rezultate.

Bez prostorija i akedvatne staze za trening, zahvaljujući ljubavi takmičara prema ovom sportu, entuzijazmu trenera i sredstvima koje roditelji moraju da izdvoje, atletika u Bijeljini ipak ima budućnost.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: bijeljina.org

 

 
 
 
 
 
 
 
Novi komentar
 
 

Komentara

 

 
 
 
 

 

 

 
 
 
 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...