BALORDA: Oprez prilikom paljenja vatre za Prvi maj – BUDITE OPREZNI I ODGOVORNI

Datum:

Share post:

Prvomajski praznici su pred pragom, što znači da će, kao i svake godine, mnogi građani Bijeljine pohrliti u prirodu na uranak, gdje će uživati u društvu, hrani i piću. Ipak, nadležni apeluju na ljude da se ponašaju odgovorno i savjesno, te da prirodu ostave očuvani i čistu.

Građani da poštuju Zakon o zaštiti od požara

Građani Bijeljine koji se odluče da praznik rada provedu u prirodi i tom prilikom pripremaju hranu na roštilju, moraju biti oprezni i poštovati Zakon o zaštiti od požara, saopštio je za Dešavanja u Bijeljini Dejan Balorda, zamjenik Starješine Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina, te podsjetio da je za kršenje tog propisa predviđena novčana kazna.

-Uživajte za Prvi maj, ali budite oprezni i odgovorni, poručio je građanima Bijeljine Dejan Balorda, zamjenik Starješine Teritorijalne vatrogasno spasilačke jedinice Bijeljina!

Upravo kada je riječ o loženju vatre na otvorenom prostoru nadležni iz vatrogasne jedinice Bijeljina apeluju da se prilikom boravka u prirodi vatra loži isključivo na mjestima koja su za to određena i bezbijedna, s obzirom da je često bilo slučajeva da su se usljed nekontrolisanog paljenja vatre događali požari, manjih ili većih razmjera.

SREĆAN PRVI MAJ – PAZITE GDJE PALITE VATRU!

-Za one koji nisu upoznati sa zakonom, paljenje vatre na izletištima je zabranjeno, osim na posebno obielježenim mjestima i uz odgovarajuću opremu, rekao je za  Dešavanja u Bijeljini Balorda.

Takođe, zamjenik Starješine TVSJ Bijeljina Dejan Balorda je apelovao na sve naše sugrađane da se ne ostavlja smeće na izletištima, da se svo pokupi i spakuje u kese te odloži u kontejnere u gradu.

Balorda je na kraju razgovora za Dešavanja u Bijeljini svim građanima Bijeljine čestitao Međunarodni praznik rada – 1. MAJ, te još jednom istakao da se požari na otvorenim prostorima veoma brzo šire i predstavljaju realnu opasnost po živote građana, te da se građani u slučaju potrebe obrate za pomoć bijeljinskim vatrogascima koji su u pripravnost 24 sata.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zvezda je ponovo šampion Srbije: Olajinka i Šerif ovjerili 35. titulu prvaka

Crvena zvezda je šampion Srbije sedmi put u nizu! Četiri kola prije kraja Superlige, tim Vladana Milojevića je...

Branislav Borenović uputio čestitke Milošu Vučeviću „Uvjeren sam da će SAVLADATI SVE IZAZOVE, a da će Srbija nastaviti putem napretka i razvoja“

Upućujem iskrene čestitke g. Milošu Vučeviću povodom izbora na poziciju predsjednika Vlade Republike Srbije. Rekao je ovo na društvenoj...

OTKAZANI BROJNI LETOVI Snažno nevrijeme ponovo zahvatilo Dubai

Najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata Dubai ponovo je zahvatio pljusak, a avio-kompanija Emirejts bila je prinuđena da otkaže...

Episkop Fotije: NEKA BUDE VOLJA TVOJA (Veliki Četvrtak)

Na Sveti i Veliki Četvrtak sveti oci, koji su dobro uredili preuzeto od svetih apostola, svetih i Božanskih...