Stočarstvo u Semberiji u TEŠKOJ SITUACIJI

Datum:

Share post:

Na danas održanom sastanku uzgajivača goveda sa teritorije Semberije sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem ocijenjeno je da je položaj ove grane stočarstva u krajnje teškoj situaciji, prouzrokovanoj nekontrolisanim uvozom i nepostojanjem zaštite domaće proizvodnje.
 
Dovoljna potvrda te situacije je činjenica da je samo u Semberiji trenutno u stajama 7.000-8.000 hiljada utovljenih bikova za koje nema kupca, uprkos višemjesečnim najavama iz Turske da će junetina biti otkupljena.
 
Kako bi se prevazišla ova situacija, uzgajivači goveda i Gradska uprava Grada Bijeljina zahtijevaju od svih nadležnih institucija da preduzmu sve zakonske mjere koje im stoje na raspolaganju, među kojim bi prva bila privremena mjera zabrane uvoza u BiH žive stoke i svježeg junećeg mesa i da ta mjera stupi na snagu odmah.
 
Zahtjev je upućen Savjetu ministara BiH, Ministarstvu spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Ministarsstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, kao i Kancelariji za veterinarstvo BiH.
 
Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...