BIJELJINA: Sadnja novih sadnica u školskom dvorištu OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Velikoj Obarskoj kod Bijeljine

Datum:

Share post:

U sklopu nastavnog predmeta biologija, a nastavne teme “Ekologija”, učenici JU OŠ “Petar Petrović Njegoš” su zasadili 19 sadnica topole i 1 sadnicu vrbe. Sve sadnice, škola je u vidu donacije dobila od omladinskog udruženja “Vizija mladih” u saradnji sa Gradom Bijeljina u sklopu akcije “April-mjesec čistoće”.

Učenici naše škole su najljepšim bojama obojili školsko dvorište sadnicama i time ukazali na odgovornost i savjesnost prema prirodi. Nastavnica biologije, Mirjana Josipović, je koordinisala rad učenika i ukazala na značaj sadnje novih sadnica i pospješivanje zelenila u školskom dvorištu.

S obzirom da se u subotu, 22. aprila obilježava Međunarodni dan planete Zemlje učenici su sadnjom sadnica pokazali da je životna sredina u kojoj živimo glavni pokretač zdravog života.

Ekološka svijest i briga o životnoj sredini su osnovni motiv. Naši učenici su kroz ovu akciju stekli nova znanja o ekologiji i životnoj sredini u kojoj žive. Učenje djece kako da brinu o okolini je od suštinskog značaja za budućnost naše planete Zemlje.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pojačana inspekcijska kontrola u pečenjarama

Praznična cijena prasadi ide i do 12 KM po kilogramu i to sve zbog manjka svinja na tržištu....

PAZITE ŠTA PIJETE Ova 3 pića su najgora za vaša crijeva

Prerađena pića uključuju širok izbor pića koja su prošla kroz različite procese proizvodnje. Ova pića često sadrže dodane šećere, vještačke arome,...

„Ulažemo međuljudske napore kako bi se došlo do radnika“ Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je živog ZATRPAO ODRON ZEMLJE

Spasilačke ekipe i dalje pokušavaju doći do rudara kojeg je rano jutros u jami Rudnika lignita u Mramoru...

Najviše stranih gostiju bilo je iz Srbije: Srpsku u martu posjetilo više od 30.000 TURISTA

U martu 2024. godine u Republici Srpskoj je boravilo 33.215 turista, što je u odnosu na februar 2024....