PDP neće kod Dodika, ali hoće u NS RS koja je mjesto za razgovor

Datum:

Share post:

Branislav Borenović, predsjednik PDP-a, rekao je da Parlament BiH ne može odlučivati o imovini Republike Srpske, već da se o tako važnim temama odluke moraju donositi u Narodnoj skupštini.

Borenović smatra da je ponašanje predstavnika bošnjačkih struktura u Parlamentu BiH oko pitanja državne imovine uvod u nove tenzije i nove sukobe. 

“Izuzetno ozbiljna i velika tema, oko koje treba zauzimati snažne i odgovorne stavove, kako bi se još jednom pokazalo ono nesporno, da je imovina Republike Srpske ustavna kategorija i da ćemo sve uraditi kao PDP, kao poslanici i kao građani, da sačuvamo status imovine Republike Srpske”, poručio je Borenović. 

Predsjednik PDP-a neće prihvatiti poziv Milorada Dodika na sastanak u Palati Republike.

“Predsjednička palata nije mjesto na kojem se treba odlučivati o tom pitanju. Narodna Skupština Republike Srpske je institucija u kojoj moramo donijeti jedinstven, nadstranački stav oko ključnih odluka za budućnost Republike Srpske”, smatra Borenović. 

Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-, uputio je pismo svim poslaničkom klubovima, u cilju donošenja rezolucije kojom bi se predsjednik Hrvatske Zoran Milanović proglasio “personom non grata”.

“Apelujemo na sve poslaničke grupe, kako bismo donijeli jedinstven i zajednički stav o tome da se predstavnici Republike Srpske ne sastaju sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem, zbog njegovih izjava i odlikovanja pripadnika HVO-a koji su počinili strašne zločine nad srpskom narodom”, rekao je Crnadak. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

PODIJELJENI VASKRŠNJI DAROVI EPISKOPA FOTIJA

U susret proslavljanju Praznika Vaskrsenja Gospoda Isusa Hrista, blagoslovom Episkopa zvorničko-tuzlanskog Gospodina Fotija, jerej Branislav Nedić, protođakoni Nemanja...

Bijeljina postaje turistička destinacija

Osim velikih gužvi, u Bijeljini je primjetan i povećan broj turista u prazničnim danima. To govori u prilog...

Vučević prvi zvanični susret na novoj funkciji obavio sa Patrijarhom Porfirijem

Predsjednik Vlade Miloš Vučević izjavio je danas da mu je drago što je svoj prvi zvanični sastanak na...

VIŠKOVIĆ: Srpska je finansijski stabilna

Srpska je finansijski stabilna. Od kraja 2018. godine do danas penzije su povećane za 60,1 odsto, a plate...