ĐURĐEVIĆ: Gradonačelnikov napad na ministra poljoprivrede je pokušaj zloupotrebe… (video)

Datum:

Share post:

Na današnjoj konferenciji za medije, predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević je, odgovarajući na pitanje o gradonačelnikovom napadu na ministra poljoprivrede Republike Srpske Savu Minića, istakao da je to bio pokušaj zloupotrebe činjenice da je skupštinska većina svojim amandmanima, a ne Petrović, povećala iznos u gradskom budžetu za podsticaje u poljoprivredi sa 1,1 milion na 2,7 miliona maraka.

GRADONAČELNIK BIJELJINE: Ministre poljoprivrede, vratite se u Banjaluku, hladi se onaj pomfrit sa lignjama

„Petrović je propustio i priliku da proglasi elementarnu nepogodu zbog suše, čime je nanio direktnu višemilionsku štetu semberskim poljoprivrednicima, pošto nije bilo moguće aktivirati mehanizme pomoći Vlade Republike Srpske, o čemu je govorio i ministar Minić“, rekao je Đurđević.

Odgovarajući na pitanja o Petrovićevom napadu na Komisiju za opoziv, Đurđević je rekao da je evidentno da gradonačelnik svjesno i nezakonito vrši opstrukcije svega u vezi opoziva i time pokušava da što duže ostane na funkciji.

„Komisija za sprovođenje opoziva mora biti nezavisna i ona obezbjeđuje materijal i nije prvi put da neki gradonačelnik opstruiše postupak opoziva, ali su svi ti opozivi provedeni. Petrović se u svojim istupima predstavlja kako je samo on bezgrešan, i da isključivo neko drugi krši zakon, a onda Ustavni sud obori Pravilnik o finansiranju sporta koji je donio gradonačelnik, a on je na osnovu tog pravilnika isplatio preko milion maraka“ rekao je Đurđević.

RIK: Neosnovani navodi Gradonačelnika Bijeljine, Komisija za sprovođenje opoziva nije prekršila odredbe Pravilnika (foto)

Podsjetio je i da je, nakon što je Petrović već podnio određene akte nadležnim instancama da preispitaju odluku o pokretanju opoziva, reagovala Republička izborna komisija koja je konstatovala da su ispoštovane sve procedure i istakla da je gradonačelnik dužan pružiti svaku potrebnu pomoć radu Komisije za opoziv.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mladi SDS Bijeljina organizovali druženje sa sugrađanima (foto)

Mladi SDS Bijeljina, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, organizovali su druženje sa sugrađanima.  Ovom prilikom, dijelili su ofarbana vaskršnja...

U Bijeljini organizovana 31. „Jajarijada“ (foto)

Povodom velikog hrišćanskog praznika Vaskrsa, JU Centar za kulturu „Semberija“ Bijeljina u saradnji sa SKUD „Semberija“, Gradskim pozorištem...

Nastavlja se akcija potrage za rudarom Rudnika „Mramor“

Nastavlja se akcija potrage za rudarom Asimom Šehanovićem, koji je ostao zatrpan pod zemljom u Rudniku lignita "Mramor". Generalni...

Ugljevički zdravstveni radnici neumorni i za praznike: Direktorica im uručila vaskršnje darove

Direktorica Doma zdrvalja Ugljevik Cvjetana Dragonjić uručila je danas vaskršnja jaja i darove Hitnoj medicinskoj službi ove zdravstvene...