KOMPANIJA TELEKOM  SRBIJA preuzela pravo distribucije kanala RTV BN, ATV i RT RS za emitovanje u Srbiji

Datum:

Share post:

Kompanija Telekom Srbija preuzela je pravo distribucije kanala Radio-televizije Republike Srpske (RTRS), BN televizije (BN TV) i Alternativne televizije Banja Luka (ATV) od kablovskog operatora SBB za emitovanje u Srbiji, saznaje Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na sajtu SBB-a je u avgustu ove godine objavljeno da kanali ATV, RTRS i BN TV više neće biti sastavni deo njihove ponude, jer je promenjen njihov zastupnik za Srbiju, zbog čega su morali da ih isključe iz programske šeme.

U međuvremenu, Kompanija Telekom Srbija poslala je ponudu SBB-u za pravo emitovanja ovih kanala u Srbiji. UNS-u je ovoj kompaniji rečeno da očekuju pozitivan ishod pregovora.

Generalni direktor RTV BN Vladimir Trišić UNS-u je rekao da su ovi kanali 1. aprila ove godine svoja prava za distribuciju u Srbiji, komercijalno i ekskluzivno ustupili Telekomu Srbije. Kako UNS saznaje Telekom Srbija dao je bolju komercijalnu ponudu za emitovanje ovih televizija na teritoriji Srbije od SBB-a.

„Ukoliko Telekom Srbija i SBB nisu u mogućnosti da postignu komercijalni dogovor, nažalost mi nismo u mogućnosti da na to utičemo. Verujemo da će SBB dobiti korektnu komercijalnu ponudu od Telekoma Srbija i da će ponovo nastaviti emitovanje kanala iz Republike Srpske“, rekao je UNS-u Trišić.

U RTRS-u su UNS-u potvrdili da je ugovor o distribuciji ovog kanala potpisan sa MTS-om Telekoma Srbije, kao i da ova kompanija odlučuje o daljoj distribuciji u Srbiji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto i kome smeta KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina?

Saopštenje za javnost sa zvaničnog FB naloga KMF ’’Radnik MD SHOP’’ Bijeljina prenosimo u cjelosti Juče u Bijeljini pred...

BIJELJINA: Kuća Arsenovića u Donjem Crnjelovu puna djece, sloge i ljubavi (foto)

Iz semberskih sela, posljednjih godina, uglavnom se odlazilo, jer mladi ljudi bolju budućnost vide u gradovima ili u...

Još jedna crkva u Istanbulu postaje džamija

U Istanbulu će sutra za vjernike svečano biti otvorena džamija Karije, prvobitno Crkva Hrista Spasitelja, koja je do...

Danas je Međunarodni dan babica

Danas je Međunarodni dan babica, koji je, 1992. godine, ustanovila Internacionalna konfederacija babica. Grupa babica iz Evrope, uglavnom...