VUČIĆ: Nikada snažniji zahtevi Evropljana i SAD za formiranje ZSO

Datum:

Share post:

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom u Minhenu razgovarao o francusko-njemačkom, odnosno evropskom prijedlogu za rešavanje kosovskog pitanja, kao i o bilateralnim odnosima i drugim pitanjima.

-Govorili smo o svemu drugom i o tome da su Amerikanci bili jedni od retkih kada su bile barikade na severu Kosova i Metohije koji su želeli da čuju primedbe Srba. Oni su želeli da razgovaraju sa stvarnim predstavnicima naroda i sa severa, i sa juga – rekao je Vučić za TV Pink, odgovarajući na pitanje o čemu je razgovarao sa Blinkenom i da li su Amerikanci pokazali razumijevanje.

On je ukazao i koliko je važna Zajednica srpskih opština (ZSO), i to ne samo za ljude na sjeveru već i na jugu Kosova i Metohije.

-Šta ćemo sa ljudima sa juga i kako će oni da se organizuju, ako nemaju ZSO. Kako će ljudi u Donjoj Gušterici, Klokotu – upitao je Vučić i istakao da je ZSO  strašno važna.

On je dodao da Amerikanci neće promijeniti poziciju, jer je Srbija suviše mala.

-A da li smo promenili okvir, da nas saslušaju i čuju šta želimo i radimo jesmo – istakao je predsjednik Srbije.

On je rekao i da vlastima Prištine ne vjeruje ništa, ali je ocijenio da poslije odluke Evropskog savjeta i želje Evropljana i Amerikanaca da rade na tom pitanju nikada neće biti snažniji zahtjevi za formiranje ZSO, a da o tome koliko će zbog unutaralbanskih problema to da traje, ne može da sudi.

Blinken: Produktivan razgovor

MINHEN – Američki državni sekretar Entoni Blinken istakao je da je imao produktivan razgovor sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na 59. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

-Razgovarali smo o značaju normalizacije odnosa sa Kosovom i ja sam prenio našu zahvalnost za kontinuiranu podršku Srbije Ukrajini – napisao je Blinken na Tviteru.

On je naveo da SAD „dijele želju Srbije“ za budućnošću u okviru Evropske unije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: tanjug.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Dragiša Trifunović iz Popova istrčao Beogradski maraton (foto)

Preko 13 hiljada takmičara učestvovalo je na 37. izdanju Comtrade Beogradskog maratona. Oboren je rekord po broju učesnika...

PATRIJARH Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti

Patrijarh Porfirije KRSTIO 30 MALIŠANA na praznik Cvijeti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije krstio je danas, na Cvijeti, tridesetoro...

LJUBIŠA PETROVIĆ: Bijeljina će dobiti sportsku dvoranu

Gostujući u emisiji "MAT" BN Televizije, Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović istakao je da je u njegovom mandatu mnogo...

Juniori OK „Radnik“ Bijeljina ŠAMPIONI Republike Srpske

Bijeljina ima još jedne šampione Republike Srpske, a to su juniori OK "Radnik" Bijeljina. Juniorska selekcija Odbojkaškog kluba ''Radnik"...