BIJELJINA: Zvijezda 09 poražena u Banja Luci

Datum:

Share post:

Fudbaleri Borca pobijedili su Zvijezdu 09 1:o u utakmici 2. kola Premijer lige BiH, a gol odluke postigao je Stojan Vranješ u 24. minutu.Gostujući sastav tokom većeg dijela bio je bolji tim, stvarao šanse ali su bodovi ostali na Gradskom stadionu u Banjaluci.
Prvi su zaprijetili gosti. Đelmić je, u 12. minutu,  na desnoj strani promiješao odbranu Borca ubacio u sredinu ali napadači Zvijezde 09 nisu dobro odreagovali.

Prvi udarac u okvir gola Zvijezde Borac je uputio u 16. minutu nakon kornera. Vranješ je sa nekih 40 metara iskosa sa desne strane uputio udarac, nešto između šuta i centaršuta  pa je golman Zvijezde 09 bez većih problema uhvatio loptu.

U 18. gosti su ozbiljno zaprijetili, odigrali su odličnu akciju, Vojinović se ubacio po lijevoj strani, izašao sam pred golmana Lučića koji je odlično intervenisao. Četiri minute kasnije Zvijezda 09 je ponovo u prilici, ali nakon gužve u šesnaestercu golman Banjalučana Lučić ponovo dobro interveniše.

Kazna za promašene prilike gostujućeg tima stigla je u 24. minutu. Korner sa lijeve strane izveo je Crnov, a Stojan Vranješ je glavom pogodio mrežu za veliko slavlje Banjalučana i prvi gol u Premijer ligi BiH u ovoj sezoni.
Borac je poveo protiv Zvijezde 09. Pogodio je Vranješ. pic.twitter.com/LZ0BL2fmz9

 
 

— SportTime (@SportTi43915378) July 27, 2019
Međutim, i nakon ovog pogotka nastavila je Zvijezda da stvara šanse. Prvo je u 30. minutu nakon gužve u šesnaestercu Borca, nekoliko igrača Zvijezde promašilo loptu pa je prilika otišla u nepovrat. Minut kasnije šutirao je i Marković ali su Banjalučni loptu izvadili sa gol linije , a u 35. minutu u odličnoj prilici bio je i Predragović, izašao je sam pred golmana Lučića ali je šutirao pored gola pa se na poluvrijeme otiš
Već u prvom minutu drugog poluvremena Borac je imao dobru priliku, lopta je na nekih 11 metara došla do Vranješa, on je šutirao ali je bio neprecizan. Uzvratio je na sličan način usamljeni Đelmić u 56 minutu ali i on je šutirao preko gola. Isti igrač pokušao je nakon dobrog kontranapada u 60. minutu ali je lopta otišla pored gola.

Foto: Aleksandar Golić/RAS Srbija

U 82. minutu imao je Borac jednu od rijetkih prilika.  Vranješ je oduzeo loptu na sredini terena, povukao je naprijed, uposlio Danilovića na lijevoj strani ali je ovaj loše ubacio loptu pa se rezultat nije mijenjao.
Ponovo je Zvijezda 09 zaprijetila u 87. minutu, Vojinović je snažno šutirao sa nekih 17 metara iskosa sa desne strane ali je Lučić još jednom sjajno intervenisao i spasio svoj tim.
Za Borac je definitivno najvažnija pobjeda u ovom meču, ali ovo je duel koji će Banjalučani, ukoliko žele da se zadrže u gornjem dijelu tabele, što prije morati zaboraviti jer ni sa čim u ovom meču, osim sa tri boda, ne mogu biti zadovoljni.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Sjednica Savjeta bezbjednosti UN: Rusija će ukazati da rezolucija o Srebrenici podriva Ustav BiH i Dejton

Rusija će danas na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija posvećenoj Bosni i Hercegovini vjerovatno kritikovati promovisanje nacrta rezolucije...

Ovo su biografije novih ministara u Vladi Srbije

Miloš Vučević je predstavio sastav nove Vlade Srbije. Predstavljamo vam detaljne biografije novih članova Vlade Srbije. Predsednik vlade - Miloš Vučević Rođen...

VLAČIĆ: Gradonačelniče, zašto kasni isplata podsticaja za mlade preduzetnike do 35 godina punih 5 mjeseci, kada su sredstva planirana u budžetu

Saopštenje direktora Razvojne agrncije Bijeljina Marka Vlačića, povodom izjave Gradonačelnika Ljubiše Petrovića, prenosimo u cjelosti: ”U vezi sa javnim...

Duljaj smijenjen, Nađ vodi Partizan

Igor Duljaj nije više trener fudbalera Partizana, odlučeno je na sednici Upravnog odbora crno-belih. Ekipu Partizana će do kraja sezone...